Zdravlje

Zdravlje

Liječenje poteškoća u govoru u Lječilištu Topusko

Specifičnost Lječilišta Topusko u odnosu na konkurentske ustanove zasigurno je tim za rani razvoj i rehabilitaciju djece.

kTim se sastoji od liječnice fizijatrice sa završenim Bobath tečajem, fizioterapeutkinje uključene u program Bobath tečaja i logopeda. Lječilište Topusko je prepoznalo ovu vrstu zdravstvene usluge kao specifičnost u struci.

Ovaj tim provodi prevenciju, dijagnostiku i rehabilitaciju motoričkih poremećaja, smetnji govora, te poremećaja verbalne i neverbalne komunikacije. Korisnici logopedskih usluga su djeca sisačko-moslavačke županije predškolske i školske dobi.

“U logopedskoj ambulanti Lječilišta Topusko provodi se intenzivan program poticanja govorno-jezičnog razvoja kod neurorizične djece, kao i znakovni jezik za bebe”, kaže Katarina Matijević, magistra logopedije, inače dobitnica rijetke stipendije u Bostonu za kognitivni pristup terapiji mucanja.

Također se u ambulanti provodi i terapija odraslih osoba nakon inzulta ili trauma glave, a koji imaju bolničko liječenje u Lječilištu Topusko.

Više informacija potražite na www.ljeciliste-topusko.hr

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo