Zdravlje

Zdravlje

Lječilište Topusko: Termalna voda doprinosi liječenju i rehabilitaciji!

U hrvatskim krajevima od davnina je termalna voda u Topuskom jedna od najstarijih i najpoznatijih. Na području današnjeg Topuskog Rimljani su osnovali naselje Ad Fines te iz arheoloških nalaza već iz toga razdoblja možemo naslutiti uporabu vruće ljekovite vode.

Termalna voda Topuskog po svojim izvorima tople vode oduvijek se koristila za liječenje i rehabilitaciju. Kemijskom analizom ustanovljeno je da od kationa prevladava natrij, kalcij i magnezij, a od aniona hidrokarbonati i sulfati. Voda izvire na 68 stupnjeva Celzija i kao takva od davnina vraća posjetitelje u Topusko.

Topusko

Klijenti svoje zadovoljstvo dokazuju povratkom ne samo radi učinka liječenja termalnom vodom vulkanskog podrijetla, već i našom medicinskom uslugom, ljubaznošću osoblja, moderno koncipiranom fizikalnom terapijom i vrhunskom gastronomskom ponudom.

Moderno lječilište

Topusko leži u dolini rijeke Gline, na pola puta između Karlovca i Siska i sedamdesetak kilometara južno od Zagreba.

Topusko

Znanstvena ispitivanja su pokazala kako se u termalnoj vodi u Topuskome uspješno liječe sve reumatske i neurološke bolesti, paraliza, moždani udari, osteoporoza, išijas, stanje prije i poslije operacija, ženske bolesti, sterilitet, posljedice loma kostiju i dr. 

Lječilište isto tako provodi i rehabilitaciju djece s motoričkim poremećajima po principu Bobath terapije i logopedske terapije. Termalna voda u Topuskome utječe na regeneraciju organizma i u tijelu mobilizira niz obrambenih čimbenika.

Lječilište Topusko je ugovorna zdravstvena ustanova s HZZO-om koja provodi bolničko liječenje pružajući usluge fizikalne terapije i rehabilitacije. Lječilište Topusko raspolaže s 142 ležaja u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama i 4 apartmana.

Više informacija potražite na www.ljeciliste-topusko.hr

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo