Zdravlje

Zdravlje

Može li soda bikarbona pobijediti rak?

Rak je u stvari gljivica jer “korijene vuče” iz candide, tvrdi kontroverzni talijanski onkolog Tullio Simoncini, koji je svoju tezu iznio u knjizi “Rak je gljivica”.

Korištenje sode bikarbone kao lijek za rak nije nova stvar, tvrdi talijanski onkolog Tullio Simoncini, koji preporučuje alternativnu vrstu liječenja malignih bolesti – na jednostavniji, ali i znatno jeftiniji način od onog koji pruža tradicionalna medicina.

Rak je gljivica

Sve kreće od hipoteze da je rak u stvari gljivica jer “korijene vuče” iz candide, što je Simoncini iznio u svojoj knjizi “Rak je gljivica“. Gljivica uništi naš imunitet i na taj način otvara vrata raku, napadajući i oslabljujući cijelo tijelo. Dodatno, ovaj talijanski liječnik smatra kako ne možemo kriviti promjene na genima za razvijanje raka, nego lošu prehranu i faktore iz okoliša.

Natrijev hidrogenkarbonat (NaHCO3) je natrijeva sol ugljične kiseline, u kućanstvima poznat pod nazivom soda bikarbona.

S ovakvim vidom malignih bolesti, Simoncini savjetuje liječenje raka namirnicom koju većina ima u svojoj kuhinji ili kupaonici – sodom bikarbonom. Ovisno o vrsti raka, ona se uzima oralno ili se ubrizgava što bliže zahvaćenom području. Za razliku od klasičnog liječenja raka kirurškim odstranjivanjem, kemoterapijom ili zračenjem, što može trajati mjesecima ili godinama i često je popraćeno bolovima, liječenje sodom bikarbonom traje najdulje šest dana. Pacijent zatim uzima pauzu od šest dana, a ovaj ciklus ponavlja četiri puta. Tako glasi osnovni protokol terapije sodom bikarbonom.

Kako djeluje terapija sodom bikarbonom?

Kontroverzni talijanski onkolog suvereno tvrdi kako su se mnogi njegovi pacijenti uspjeli izliječiti sodom bikarbonom, pa čak i kada je tradicionalna medicina odustala od njih. U pozadini je mehanizam na koji soda bikarbona djeluje na naš organizam – alkalizira ga. S druge strane, suvremena prehrana nezdravim namirnicama naše tijelo ostavlja u kiselom stanju i snizuju PH tijela, koje je tada otvoreno bolestima – ne samo raku, nego i bolestima poput dijabetesa ili srčanih oboljenja.

Navodno, stanice raka miruju kada je PH tijela između 7 i 7,5, a eliminiraju se između 8 i 8,5.

Više o terapiji sodom bikarbonom možete pročitati u knjizi Tullia Simoncinija “Rak je gljivica”. Imajte na umu kako je ovo alternativan oblik liječenja raka i ne savjetuje se započeti ga bez konzultacije s liječnikom.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo