Zdravlje

Zdravlje

Muče vas nadutost i vjetrovi? Rješenje nudi Espumisan®!

Espumisan se upotrebljava za simptomatsko liječenje poremećaja probavnoga sustava uzrokovanih pojačanim stvaranjem plinova u probavnom sustavu, primjerice nadutosti.

Nadutost za mene više nije tabu tema. Espumisan® mi je pomogao ublažiti neugodne probavne tegobe.

Osjećaj punoće i nelagode u trbuhu mučio me dugo vremena, a odnedavno se glasnom kruljenju pridružila i povremena bol. O tome mi je bilo neugodno govoriti pred drugima pa i onima najbližima. Spominjanje vjetrova oduvijek je bilo više predmet pošalica nego ozbiljna tema u društvu. Zbog toga sam o svojem problemu uglavnom šutjela. No, u otvorenom razgovoru s prijateljicom zaključila sam da nas muče gotovo iste poteškoće te da je najbolje da se stoga o tome posavjetujemo s liječnikom.

On mi je dijagnosticirao nadutost– osjećaj rastezanja crijeva zbog pojačanog stvaranja plinova. Umirio me naglasivši da nema razloga za paniku te da ta pojava muči oko 30 posto ljudi. Saznala sam da su u mom slučaju nedostatak tjelesne aktivnosti, nepravilna prehrana te namjerno zadržavanje vjetrova najvjerojatnije pridonijeli nastanku nadutosti. Liječnik mi je pojasnio da je stres kojem sam svakodnevno izložena na poslu također čimbenik koji ju je pojačao.

Espumisan

Na savjet liječnika, promijenila sam prehranu, izbacivši hranu koja
potiče stvaranje plinova te počela izbjegavati previše začinjenu i
prženu hranu. Promijenila sam i životni stil, posvećujući više vremena
samoj sebi – jedući sporije, u ozračju bez stresa. Uz to, započela sam s
primjenom Espumisana lijeka za ublažavanje nadutosti. Rezultati su stigli vrlo brzo i moje neugodne probavne tegobe sada su značajno ublažene.

Espumisan® 40 mg u obliku mekih kapsula je lijek koji sadrži djelatnu tvar simetikon. Upotrebljava se za simptomatsko liječenje poremećaja probavnoga sustava uzrokovanih pojačanim stvaranjem plinova u probavnom sustavu, primjerice nadutosti. Odrasli i djeca od navršene šeste godine života nadalje uzimaju po dvije kapsule Espumisana tri-četiri puta na dan uz obrok ili nakon njega, kao i prije odlaska na spavanje, prema potrebi. Trajanje liječenja ovisi o trajanju tegoba.

Espumisan se, ako je potrebno, može uzimati tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Dodatne informacije o nadutosti, uzrocima njezina nastanka, terapijskim mogućnostima te o Espumisanu mogu se pronaći na www.espumisan.hr

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo