Muči vas proljetni umor? Potražite pomoć homeopata! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Muči vas proljetni umor? Potražite pomoć homeopata!

Razdražljivost, bezvoljnost, pospanost… to su samo neki od simptoma proljetnog umora. Može li neugodne probleme ublažiti alternativna medicina? Odgovor smo potražili kod dr. Zdravke Svetličić iz Homeopatskog centra “Valera”.

Homeopatija je prirodna metoda liječenja koja pomaže i kod proljetnog umora. Sastavni dio svakog čovjeka je životna energija koja ga održava u stanju ravnoteže i kada se ona naruši pojavljuju se simptomi bolesti. Stanje proljetnog umora u kojem se našao organizam je idealno vrijeme za obratiti se homeopatu jer kako se budi priroda tako se budi i naš organizam i treba mu poticaj da skladno funkcionira”.

k           Zdravka Svetličić, dr. vet. med
                diplomirani homeopat

Simptomi proljetnog umora su alarm koje tijelo šalje i govori nam da nešto nije u redu, naglašava dipl. homeopat Svetličić.

“Ispravan konstitucijski pripravak vrlo će brzo pokrenuti samoiscjeljujuću snagu organizma i dovesti um, emocije i tijelo u ravnotežu. Pokrenuti će životnu energiju, dat će nam snage, ideja, volje i općenito pozitivnu percepciju života. U isto vrijeme nestati će i sve druge bolesti koje su prisutne u našem tijelu, a da možda za njih nismo ni znali jer homeopatija liječi osobu, a ne bolest. Homeopat određuje konstitucijski pripravak na temelju detaljno uzete anamneze”.

Tako homeopatski tretman, ističe naša sugovornica, obuhvaća bilježenje niza emocionalnih, duhovnih i fizičkih promjena koje se događaju u tijelu.

Pristup je individualan i ne postoje dvije osobe s istom dijagnozom koje trebaju isti homeopatski pripravak jer se razlikuju po svojoj osobnosti, onome što vole ili ne vole, što ih ljuti, kakve strahove imaju, kako spavaju… i još puno detalja koji određuju konstitucijski lijek.  Klasična homeopatija koristi jedan konstitucijski pripravak koji pokreće proces iscjeljenja. Kombinirani pripravci u sebi sadrže više homeopatskih supstanci koji pokrivaju većinu simptoma kod određene bolesti. A što ako imate netipičan simptom za određenu bolest? Dakle, ipak je najbolje obratiti se homeopatu koji će saslušati vašu priču, a ujedno odraditi i ulogu psihoterapeuta jer u današnje vrijeme otuđenosti je ono što nam fali. Nakon konstitucijskog lijeka vrlo brzo osoba osjeti da joj se nivo energije povisio, a kako dani prolaze i svi drugi simptomi nestaju”. k

Dobra je vijest, ističe naša sugovornica, da homeopatski pripravci nemaju nuspojava, premda se ponekad može desiti početno pogoršanje simptoma jer tijelo teži “izbaciti bolest“ pa predimenzionira simptome koji su ionako postojali kod određene osobe.

“To stanje traje kratko (svega nekoliko dana), a nakon toga dolazi do naglog poboljšanja i nestanka simptoma. Pogoršanja su češća kada je osoba dugotrajno potiskivala bolest s klasičnim lijekovima”.

Homeopatske pripravke mogu uzimati svi, uključujući trudnice i djecu od najranije dobi jer je homeopatija siguran, učinkovit i neškodljiv način tretiranja, a posebno u periodu kada je ograničena i kontraindicirana upotreba klasičnih lijekova.

“Često mi se pacijenti obraćaju upravo u proljeće kada i sami osjete da organizam ne funkcionira kako bi trebao, a ne mogu više simptome pripisati zimi i lošem depresivnom vremenu. Dođu zbog proljetnog umora, a iz anamneze se iskristaliziraju i neki drugi emocionalni i mentalni problemi koji su ustvari i doveli do simptoma”.

kI za kraj, dr. Svetličić preporuča svima da ne čekaju proljeće i simptome već da se ranije obrate homeopatu kako bi dali vremena konstitucijskom lijeku da ih dovede u balans.

“Kad stigne proljeće oni će biti “fit” i dobrog raspoloženja pa umoru neće biti ni traga. Nemojte zaboraviti na kvalitetnu i zdravu hranu te na kretanje u prirodi ili neki drugi oblik tjelovježbe. Ako kojim slučajem zakasnite, ništa zato, homeopatske kuglice će vam pomoći da prebrodite prilagodbu i vrlo brzo će vas dovesti u ravnotežu”, zaključila je dr. Zdravka Svetličić.

 

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo