Zdravlje

Zdravlje

Osvojite ju cvijećem!

Cvijeće je put do ženskog srca, pobjedonosno tvrde engleski istraživači! Oni su ustanovili kako su žene sklonije pristati na spoj s muškarcem kojeg prvi put vide ako se u njihovoj blizini nalazi cvijeće.

Stručnjaci Sveučilišta South Brittany su u svoju studiju uključili 46 studentica koja su same sjedile u prostoriji i gledale video isječak o muškarcu koji priča o sebi. Polovica ispitanica sjedila je u praznoj sobi, dok je druga polovica bila okružena vazama s ružama, tratinčicama i kadifama. Studentice koje su bile okružene buketima u većoj su mjeri mislile kako je muškarac privlačan i spremnije su bile izaći s njime (njih 81 posto!) na spoj u odnosu na ispitanice oko kojih nisu bili buketi.

“Naši rezultati su potvrdili popularnu ideju kako cvijeće može potaknuti romantiku i olakšati izlaske, iako nikome nije točno jasno kako”, tvrdi dr. Nicolas Gueguen, voditelj britanske studije. Cvijeće izgleda lijepo i miriše dobro, što nas čini prijateljski raspoloženima, a samim time i otvorenima za veze, tvrdi profesor Richard Wiseman sa Sveučilišta Hertfordshire koji je proveo slično istraživanje. Njegov je tim došao do istih zaključaka.

Valentinovo je na vidiku, no zaljubljenima nije potreban nikakav datum kako bi iskazali svoje osjećaje. Damu možete zavesti bilo koji dan!

K. Horvat

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo