Zdravlje

Zdravlje

Partnerovo ponašanje te živcira? Reci mu to na pravi način!

Sigurno vas je partner koji put naljutio i to je OK, ne postoji veza koja garantira da vas partner neće nikada provocirati svojim ponašanjem. Poznat vam je scenarij kada vaš partner ostavi čašu i tanjur na stolu i ode u krevet? Ostavlja u torbi iz teretane mokre i smrdljive stvari svaki put i očekuje da to nestane samo od sebe? I za ovakve situacije postoji rješenje!

Ponekad izgleda kao da ti je potreban natpis na nebu da bi on shvatio koliko te njegovi postupci živciraju. U časopisu “The Women’s Health“ navode par strategija koje provjereno djeluju!

Uvijek postoji trenutak kada nam je strpljene dosegnulo granicu i najrađe bi se derale iz petnih žila i pritom izgovorile neke ružne stvari. No, takvo ponašanje siguran je način da će podviti rep i pobjeći. Ako ga želite zadržati uz sebe, onda saznajte kako da vaše poruke dođu do njega i tamo ostanu.

Recite što vam je na pameti – recite odmah!

Ništa ne može upropastiti vezu kao što to čini pasivno agresivno ponašanje, ali kada se sakuplja ljutnja, upravo to izađe van. Budite otvorene sa svojim prigovorima, ne mučite ga vječno neugodnim opaskama. Iako vam nije teško pospremiti prljavu posudu iza njega, dajte mu do znanja da vas njegovo ponašanje ne čini sretnom.

Preuzmite dio krivnje

Ako ćete promatrati vezu samo kroz njegove loše navike, nećete postići ništa. Bilo bi fer priznati samoj sebe, a onda i njemu, da se ne radi samo o njegovim lošim navikama nego i o vašem pragu tolerancije i o vlastitim “mušicama“. Ovakvim razmišljanjem postići ćete puno! Jedan partner bi se trebao malo opustiti, a drugi malo uozbiljiti i tada je lako doći do mira. Drugi put kad ostavi dasku podignutu, zamolite ga da to ne čini, ali mu objasnite da to u stvari i nije tako velik problem nego da je stvar u tome što to vama izrazito smeta. Njemu je vjerojatno svejedno kako daska stoji, i ako mu lijepo objasnite, vjerojatno će biti po vašem.

Dajte mu vremena da se mijenja

Ponekad ćete stvari morati napominjati više od dva puta, a to zahtjeva strpljenje. Ako mu date do znanja da se osjećate izdano jer on ne želi napraviti što vi mislite da bi trebao, mogao bi se osjećati izmanipuliran, zauzeti obrambeni stav i onda ste opet na početku. Zato zapamtite: vaše iritacije su pola problema. Dokle god mu to govorite, garantiramo da će se on potruditi shvatiti i prihvati vaš stav.

Za kraj, pripremite mu neke pohvale, muškarci to obožavaju i zbog toga ostaju odani i nježni.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo