Zdravlje

Zdravlje

Pet čudnih razloga zašto se razvod braka neće dogoditi vama

Jeste li razmišljali o tome da vam netko prije ulaska u brak može reći zašto se baš vama razvod neće dogoditi? Istraživači su odlučili pronaći odgovor na ovo pitanje. Studija provedena na sveučilištu u Indiani navodi da osoba koja se voli smijati pred foto objektivom ima veče šanse ostati u dugom braku.

Muškarci, ali osobito žene koje se smiju o rade grimase na fotografijama kad su bili djeca navodno su stabilnije prirode i obično su emotivno nastrojeni. Obje karakteristike povećavaju šanse za stabilnost braka, objašnjava autor studije.

Još malo čudnih indikatora dugotrajne bračne sreće

Vi i vaš partner niste nikada živjeli s nekim prije braka? Onaj partner koji je to probao, ima čak 209 posto veče šanse da će mu se brak raspasti, kažu istraživači sa Sveučilišta u Ohiou. Stvar je u tome ako ne znamo da postoje bolje opcije ili nikada nismo prekinuli ozbiljnu vezu, poboljšavaju se šanse da ćete opstati i u ovoj.

Imate sinove? Parovi s dvoje muške djece imaju 17 posto manje šanse da će se razvesti od onih koji imaju kćeri, zaključuje studija provedena na 43.000 para. Muškarci su, navodno, odgovorniji prema braku ako imaju sinove, a ne kćeri.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo