Zdravlje

Zdravlje

Prekid nije samo emotivna stvar, nego i financijski problem

Stanarina, kredit, hipoteka, režije… sve je to previše za neke osobe, koje se odlučuju ostati u vezi bez ljubavi zbog financijske potpore partnera.

Ljubav se ne može kupiti, spremno će mnogi reći, no čini se kako njegov nedostatak može zadržati nesretne i nezaljubljene osobe u vezi! Do takvog su zaključka stiglu britanski istraživači koji su ustanovili kako je gotovo svaki peti par primoran ostati u vezi dulje no što bi to partneri zaista htjeli jer si ne mogu priuštiti prekid.

Samo 20 posto takvih parova je ostalo zajedno dodatna tri mjeseca, no ostalima je bilo nešto teže. Tako je čak 43 posto ispitanika izjavilo da su ostali u vezi godinu dana dulje samo zbog svoje financijske situacije. Teže je bilo za čak 24 posto ispitanika koji su u takvoj vezi ostali dulje od tri godine nakon što su smatrali da je trebala završiti.

Kada govorimo o demografiji partnera, osobe stare između 25 i 34 godina bile su najsklonije ostajanju u vezi vez ljubavi, ako je ona značila nekakvu financijsku sigurnost.

“Šokantno je čuti da je toliko puno osoba prisiljeno ostati u vezi dulje nego što bi to htjeli samo zbog financija, ali možda i nije toliko iznenađujuće. Teško je prekinuti odnose i veze koje stvorimo u vezi, a financijske veze je najčešće najteže prekinuti. Udruženi krediti, hipoteke, stanarina i troškovi odgajanja djece igraju ulogu u razmatranju ostanka u vezi jednom kada ljubav nestane, ako osobe smatraju da neće same moći pokriti te troškove”, izjavio je Ian Williams, glasnogovornik tvrtke koja se bavi posredovanjem kredita i koja je provela ovo istraživanje.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo