Pronaći ljubav nakon slomljenog srca - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Pronaći ljubav nakon slomljenog srca

On vas je napustio, a vi ste pali u očaj. Kako da si pomognete? Jedne utjehu traže u hrani, druge neprestano žale za izgubljenom ljubavi, zatvarajući se sve više u sebe, treće opterećuju svoje prijatelje i poznanike, neprestano pričajući i kukajući za bivšim…

Ima mnogo recepata protiv očaja zbog tek raspadnute veze. One koje su još u šoku rastanka prihvaćaju gotovo svaki savjet. Samo jedan treba izbjegavati – ne tražite “rezervnog” muškarca uplakanih očiju. Navući ćete si na vrat nesretnu vezu koja vodi ravno u propast. Ranjeni ego još nije spreman potpuno se prepustiti. I tako ćete na brzinu doživjeti dva gorka razočaranja.

kIpak, ne postoji ništa što nas može tako izvući iz depresije kao što je nova veza. To ne znači da se za partnera morate jako zagrijati, da ne kažemo zaljubiti. Takva se veza ne može planirati, ali ako se dogodi, odlično! Nova veza daje ženskom ponosu i samopoštovanju nevjerojatan poticaj, kažu psiholozi. Poslije “udarca u želudac”, novi muškarac ponovo donosi radost.

No, ne ulijećite glavom bez obzira u novu vezu. Ne upuštajte se u nju iz inata. Planirano izabrati potpunog stranca ili dugogodišnjeg prijatelja, jednako je pogrešno. Prepustite se slučaju. Ako vam muškarac na susjednom sjedalu u autobusu ponudi svoj broj telefona, prihvatite, zašto ne? Iskoristite sve mogućnosti koje vam se nude, glasi recept.

Ono što nam je s bivšim bilo izvrsno, ne treba biti pravilo s novim partnerom. Pokušajte nešto novo, što će sjećanje na bivšeg potisnuti u prošlost. Umjesto da u osami kukate zbog gubitka velike ljubavi ili da ste tema zlobnih razgovora, potrudite se biti dobro raspoloženi i svi će vas pozivati. Cijeli će svijet biti pred vama.

Ljubav pripomaže vašem dobrom i psihičkom i fizičkom raspoloženju: srce kuca snažnije, bolja cirkulacija čini kožu i kosu sjajnijom, lice jednostavno zrači. Novi partner mnogo toga mijenja: jača dušu i tijelo, a obnovljeno samopouzdanje čini nas nepobjedivima. A ako i dođe do toga – sam rastanak s njim neće vas dovesti u krizu, jer se ionako niste suviše emotivno vezali.

kKako se ponašati u novoj vezi?

Evo što savjetuju psiholozi:

  • Ostanite s obje noge čvrsto na zemlji i uživajte u njegovim nježnostima, zajedničkim vikendima, izletima, razgovorima, odlasku u kino, komplimentima… To je nešto što se gradi korak po korak.
  • Prihvatite ovu vezu opušteno. Budite razigrani i otvoreni. Kada sve završi, bit ćete zadovoljni rezultatima koje ste postigli u nečemu od čega niste ništa očekivali.
  • Dopustite si oduševljenje – konačno morate učiniti nešto da se izvučete iz depresivnog raspoloženja. Kada avantura završi, vi više nećete biti tužni i nećete kukati za bivšim. Muškarca-rezervu ne predstavljajte odmah svim svojim prijateljima i poznanicima. To će ga iznervirati i opteretiti, pa bi se eventualna veza mogla isti tren raspasti.
  • Nemojte davati izjave bez pokrića, primjerice da želite biti s njim zauvijek. Izjave “Jednostavno volim biti s tobom” ili ” Izuzetno se dobro osjećam u tvom društvu” su sasvim dovoljne. Tko si to u današnje vrijeme krivo protumači, njegova je krivica. Sve ostalo je prerizično.

Osim toga tko kaže da i on misli sve kako kaže? Oboje morate nuditi mnogo više za trajnu vezu. A na taj se korak odlučite tek nakon nekog vremena, nakon što se bolje upoznate i postanete sigurni da je “to zaista to”. Nemojte se zanositi početnom zaluđenošću.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo