Zdravlje

Zdravlje

Prosječno vjenčanje u Hrvatskoj stoji 80.000 kuna!

Kada su uzmu u obzir troškovi obreda vjenčanja, primanja, uređivanja mladenaca, glazbe dekoracija, pozivnica i zahvalnica, te svega ostaloga što čini ovaj dan posebnim, prosječni će hrvatski bračni par iskeširati 80.000 kuna!

Tako je bar pokazalo istraživanje portala za mladence Vjenčanje Ponuda, do sad najveće istraživanje troškova svadbene svečanosti u našoj zemlji. Podaci su prikupljeni na uzorku od 3650 parova i 250 tvrtki.

Doduše, na portalu napominju kako je ova svota podložna varijacijama, ovisno o mjestu vjenčanja i ukupnim uslugama i troškovima koje određeni par odabire.

Udio u budžetu

Tako ćete za restoran ili hotel u prosjeku morati izdvojiti oko 45.000 kuna, što će i više nego prepoloviti vaš budžet. Glazba i foto i video usluge će vašu kasicu-prasicu olakšati za deset posto po usluzi, dok će pet posto budžeta otpasti na odjeću i obuću, svadbeni nakit, cvijeće i dekoracije, catering,

Cijene se zaista razlikuju ovisno o gradu i vrsti usluge. Tako Zagrepčani mogu prosječno potrošiti 47.500 kuna na prijem gostiju, dok će Varaždinci morati iskeširati “samo” 28.000 kuna za svadbenu večeru. Glazba je najskuplja u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Zadru (od 9.000 do 10.500 kuna), dok Osječani u prosjeku bendove plaćaju 6.300 kuna.

tablica

Ako planirate vjenčanje u ova recesijska vremena, sigurno će vam od velike pomoći biti ovaj troškovnik. Sretno!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo