Zdravlje

Zdravlje

Samo je jedan pravi način koji će vam pomoći da zauvijek prebolite bivšu/bivšeg

Foto: Shutterstock

Iako može biti teško na početku, ovaj korak morate poduzeti da vam bude lakše.

Postoji jedan pravi način koji će vam pomoći da zauvijek zaboravite bivšu ljubav
Iako može biti teško na početku, ovaj korak morate poduzeti da vam bude lakše
Što god da je uzrokovalo prekid vaše veze, ako je osoba bila dio vašeg života neko vrijeme, prekid nikada nije jednostavna stvar. Dobra je vijest da stručnjaci znaju trik koji će vam pomoći da prebolite bivšu ljubav u kratkom roku.

Bez kontakta

Ovo je pravilo važno: presijecite sve kontakte s bivšim. Iako može biti izazovno, stručnjaci savjetuju svima koji su bili u dugim vezama upravo ovaj korak. Psihoterapeut Tina Tessina smatra da bi kontakt s bivšim supružnikom trebao preuzeti odvjetnik, a ako imate djecu, kontakt neka bude minimalan. Komunikacija bilo koje vrste, pa i na društvenim mrežama će vas samo rastužiti i spriječiti vas da krenete dalje.

Što jede Meghan Markle? Ima neobične navike, a doručak priprema dan ranije

Razgovor s bivšim partnerom vas samo može vratiti na početak

Prema riječima Tessine, sasvim je normalno osjećati potrebu da kontaktirate bivšeg partnera, ali ako to ne napravite dobit ćete vremena i prostora koji vam je potreban da biste nastavili dalje. Samo jedan kontakt je dovoljan da vas vrati na početak i da osjetite tugu. Kada prođe neko vrijeme, osjećat ćete se puno bolje.

Nedostajanje nije signal da morate nazvati bivšeg partnera

Lako je interpretirati određene osjećaje kao signal za nešto veće, ali to nije uvijek slučaj. Svatko bi trebao znati da činjenica da vam nedostaje netko ne znači da je sudbina da budete zajedno. Tuga i manjak komunikacije su normalne posljedice prekida i nisu znak da ste trebali ostati zajedno.

Nevjerojatna transformacija glumice u princezu Dianu: Prepoznajete li je?

Ono što nakon prekida gubite jest osjećaj kontrole. Razmislite i o tome kako fizički ili mentalno preuzeti kontrolu nad sobom i svojim tijelom. Ciljevi poput snižavanja tjelesne težine i ojačanja mišića pomoći će u vraćanju osjećaja kontrole nad vlastitim životom.

Prijateljima dajte na znanje da ih trebate. Izađite s njima van, otputujte ili jednostavno provedite neko vrijeme u dobrom društvu. Prijatelji će biti i više nego sretni ako vam mogu pomoći.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo