Shiatsu – najučinkovitija masaža - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Shiatsu – najučinkovitija masaža

Od mnogih masažnih terapija koje se rabe diljem svijeta, Shiatsu je zasigurno jedna od najučinkovitijih. Koristila se još prije 2000 godina, a korijene vuče iz tradicionalne kineske medicine.

Shiatsu je po korištenju energetskih tokova i točaka pritisaka slična akupresuri. No ovdje se pritisak primjenjuje i nešto iznad šire površine tih točaka. Shiatsu uključuje ritmičko istezanje i tehnike upravljanja, posuđene iz modernih tehnika fizioterapije. Time se postiže gipkost i ravnoteža u tijelu.U Shiatsu masaži fizički dodir potiče i usmjerava životnu energiju kroz tijelo te ispravlja nepravilnosti u organizmu.

spa proizvodiUmiruje i opušta!
Ova masaža se radi na podu, uvijek u odjeći od prirodnog materijala, bez nakita, na prazan želudac. Shiatsu smanjuje stres, olakšava probavu i bolove, pospješuje mentalne, fizičke i spolne funkcije, te uklanja mišićno-koštane tegobe. Znanstvenici tvrde kako Shiatsu pomaže i kod poremećaja spavanja. U tom slučaju, masaža djeluje kao umirujuće i analgetsko sredstvo.

Nedavno istraživanje pokazalo je da Shaitsu pozitivno utječe i na postoperativne bolove. Studija je provedena nad 40 pacijenata kojima je operirano koljeno. Polovina ispitanika primila je Shiatsu masažu prilikom koje je stimulirano 15 akupresurnih točaka. Ostali pacijenti tretirani su lažnom masažom.

Već sat vremena nakon primitka terapije, prva je skupina primijetila znatno poboljšanje koje je trajalo 24 sata. Stručnjaci dodaju kako se Shiatsu također može koristiti i kod ublažavanja posljedica moždanog udara.

M.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo