Zdravlje

Zdravlje

Siječanj je najgori mjesec za parove!

Kraći dani, loše vrijeme i nedostatak novca. Nije ni čudo što je siječanj proglašen najgorim mjesecom za partnere. Rezultati istraživanja su pokazali kako se prosječni parovi tijekom siječnja svađaju osam minuta dnevno.

lAko se pitate zašto je siječanj toliko poguban za vezu – evo i odgovora: parovi tijekom prvog mjeseca provode puno više vremena kod kuće, zbog kraćeg dana i lošeg vremena. Ukoliko i smognu snage ostati zajedno, partneri će protratiti četiri sata mjesečno na prepiranje.

“Riječ je o fenomenu koji se javlja tijekom tamnih, zimskih mjeseci, pogotovo tijekom siječnja. Nedostatak sunčevih zraka može nas učiniti letargičnima i depresivnima. Nedostatak vježbanja i boravak u stanovima te poslovnim prostorima s centralnim grijanjem mogu nas učiniti nervoznima i razdražljivim”, pojasnila je psihologinja Donna Dawson.

Ako svemu tome dodate financijske probleme i previše slobodnog vremena – eto vam savršenog recepta za prekid. Kako biste što lakše preživjeli siječanj, stručnjaci preporučuju redovito vježbanje, druženje s obitelji i prijateljima te bavljenje zanimljivim hobijima koji će vam pomoći u prevladavanju siječnja.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo