Zdravlje

Zdravlje

Synlab obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka

Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se 4. veljače s ciljem podizanja svijesti o samoj bolesti, njenoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju. Maligne su bolesti vodeći uzrok smrti u svijetu.

Zbog visoke učestalosti malignih oboljenja i njihove visoke stope smrtnosti, rak je prozvan epidemijom modernog doba. U mnogim zemljama negativna javna percepcija te stigma oko raka guše informiranu raspravu, pa čak i stvara krivu sliku o malignim bolestima. Ovo, nažalost, guši pokušaje podizanja svijesnosti o prevenciji raka, zdravom stilu života ili obraćanju pažnje na rane znake raka.

Svake godine, kod više od 12 milijuna ljudi dijagnosticira se rak, a 7,6 milijuna umire od bolesti.

Važno je istaknuti kako se čak jedna trećina najčešćih vrsti raka može spriječiti jednostavnim promjenama stila života: smanjenjem konzumacije alkohola, zdravom i uravnoteženom prehranom te povećanom tjelesnom aktivnošću. Ako se tome doda i prestanak pušenja, rizik se smanjuje za čak 50 posto, tvrde stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije.

Rak je uzrok 13 posto svih smrti, od čega su najčešći rak pluća, rak želuca, rak jetre, kolorektalni rak i rak dojke.

Uz slogan “Nije izvan nas“, kampanja Međunarodnog dana borbe protiv raka 2015. godine artikulira se kroz četiri ključne točke:

1. odabir zdravog stila života
2. provođenje ranog otkrivanja raka
3. postizanje jednakomjernog liječenja
4. maksimalnu kvalitetu života.

Synlab Hrvatska poziva na prevenciju bolesti

Uključena u brigu za dobrobit pacijenata, poliklinika Synlab Hrvatska svake godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka tako što potiče građane na prevenciju bolesti, educira pacijente te podiže svijest o problemu karcinoma.

Ovaj centar vrhunske medicinsko-biokemijske dijagnostike pruža više od 4000 različitih laboratorijskih pretraga iz područja biokemije, hematologije, koagulacije, imunokemije i mikrobiologije. Obratite se ljubaznim stručnjacima poliklinike Synlab Hrvatska s punim povjerenjem.

S obzirom na to da je uvijek pacijent u fokusu, stručnjaci Synlaba Hrvatska vas pozivaju na Mjesec otvorenih vrata tijekom veljače. Educirajte se o malignim bolestima ili reagirajte na vrijeme kako biste osigurali njihovo uspješno liječenje. Tom prigodom svi pacijenti dobit će na dar deset posto popusta na određene pretrage. Koje su to točno, pročitajte ovdje.

Obratite se stručnom timu poliklinike Synlab u zagrebačkim podružnicama na Bukovčevom trgu 4 i u Petrovaradinskoj 1 te na velikogoričkoj lokaciji – Zagrebačka 68; kontaktirajte ih putem internetske stranice Synlab.hr ili Facebooka… jer zdravlje je dragocjeno!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo