Tajna sretnog braka je... spavajte goli! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Tajna sretnog braka je… spavajte goli!

Kada su ispitanike upitali u kojoj su mjeri zadovoljni svojom vezom, najpozitivnije su odgovorili upravo oni koji spavaju goli.

Ako želite uživati u bračnoj sreći tada trebate spavati u – ma ni u čem, nego potpuno goli! Tako bar glasi zaključak istraživanja provedenog među tisuću Britanaca. Naime, ispitanici koji su spavali kao od majke rođeni bli su zadovoljniji svojom vezom i brakom nego ostale osobe koje spavaju u dojnem rublju ili pidžami.

Točnije, 57 posto ispitanika golaća izrazilo je zadovoljstvo svojom vezom usporedno s 48 posto ispitanika koji imaju naviku nositi pidžamu, 43 posto žena koje preferiraju spavaćicu i 38 posto ispitanika koji u krevet nose kombinezion.

“Mnogi su faktori koji utječu na uspjeh veze, a najčešće previđeni faktor je okruženje u spavaćoj sobi. Posteljina može biti izuzetno glatka u kontaktu s kožom i ohrabruje na otvorenost i intimnost među partnerima, što u konačnici povećava sreću”, komentirala je Stephanie Thiers-Ratcliffe iz tvrtke Cotton USA koja je naručila ovo istraživanje.

Nažalost, ovi rezultati ne idu ruku pod ruku s nizozemskim istraživanjem nošenja pamučnih čarapa u krevet! Naime, žene koje u krevetu nose čarape u pravilu lakše dolaze do orgazma! Poanta je u poboljšanju cirkulacije i stvaranju ugodne atmosfere. Istraživači Sveučilišta Groningen iz Nizozemske ustanovili su kako je čak 80 posto ispitanica uspjelo postići orgazam ako su u krevetu nosile čarape, za razliku od 50 posto žena koje su bile bosonoge.

Pročitajte više u članku: Što čarape rade u krevetu?!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo