Terapija za parove u vlastitom domu - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Terapija za parove u vlastitom domu

Iako sve veze imaju svoje uspone i padove, većina parova se ipak ne odlučuje za odlazak na terapiju. No, probleme možete riješiti i sami.

Portal howlifeworks.com donosi par primjera kako možete sami pomoći uspjehu svoje veze. Ako ne želite na terapiju ne znači da vam je manje stalo do vaše veze, ali pojedinci imaju određene granice kada je u pitanju “kopanje” po intimi. Što možete učinit?

Posvetite se problemu i riješite ga sami s partnerom

Dobra vijest za sve koji ne žele posjetiti stručnjaka kako bi im pomogao riješiti probleme u vezi – postoje stvari koje možete učiniti za dobrobit i “popravak“ svoje veze sami!

Pozitivno razmišljanje je dobar početak! Kad god cesta za putovanje u paru postane neugodna, vrijeme je za pauzu! Stanite i vratite se u prošlost kada su vas za partnera vezale samo lijepe misli. Prisjetite se zašto ste se zaljubili u njega/nju.

Napravite listu, napišite pismo, napišite ljubavnu pjesmu ili uzmite pet minuta u danu i zaplešite s partnerom! Možda vam se čini da nećete ništa postići ovim, ali te situacije će vas podsjetiti na vaš odnos prije briga oko režija, djece i ostatka svijeta koji vas okružuje. Postoje razni načini kako si možete sami pomoći, a osim ovih par koraka, na izbor imate puno knjiga koje možete pročitati, a one će vam pomoći da sami sebi razjasnite koji vas problemi muče i zašto je do njih došlo. Razumijevanje problema će vam pomoći pronaći rješenje.

Igranje uloga također pruža odličan uvid u misli partnera i njegovo razumijevanje nas. Možda shvatite da riječi koje govorite vaš partner ne čuje tako. Važna je pozitivna komunikacija i ispravan prijenos informacija. Zajedničkim trudom to i postignite!

A. A.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo