U samo 5 minuta obavite pregled kod liječnika! Evo kako - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

U samo 5 minuta obavite pregled kod liječnika! Evo kako

Foto: Shutterstock

Liječnici imaju sve manje vremena za svoje pacijente, a ponekad je krivica i na samim pacijentima.

Preopširno izlaganje simptoma ili pak loša priprema za sami posjet liječniku nepotrebno troše vrijeme i liječnika, ali i drugih pacijenata. Jednostavan i brz pregled kod liječnika svima je u interesu, a mi vam donosimo trikove kako da u samo pet minuta obavite sve što trebate kod svog liječnika. Vjerujte nam, i sam liječnik bit će vam zahvalan!

Što napraviti na jesen za bolje zdravlje zimi?

1. Napravite listu pitanja, ali i pripremite svoje odgovore

Zapišite sva pitanja koja imate za svog liječnika. Slijedite listu kod liječnika i na kraju provjerite jeste li dobili sve odgovore koje ste trebali. S druge strane, budite spremni odgovoriti svom liječniku na pitanja koja postavlja. Zato prije pregleda zapišite simptome koje osjećate, lijekove koje ste uzimali i slične važne informacije.

2. Budite ljubazni prema svom liječniku, a slobodno mu udijelite i kompliment

I liječnici su samo ljudi, pa vole čuti i koju pohvalu na svoj račun. Pohvalite im cvijeće u ordinaciji i ugodno ćaskajte s njim dok obavlja pregled ili zapisuje nalaz. Uz ugodan razgovor ugodnije će proći i vrijeme kod liječnika.

Ni liječnici ne mogu bez jabučnog octa – evo kako ga koriste svaki dan

3. Budite konkretni i iskreni prema svom liječniku

Uopće ne vježbate, ali svaku večer popijete jedno pivo? Budite iskreni i kažite to svom liječniku. Posao mu je da zna takve i slične informacije. Isto tako, ne okolišajte oko odgovaranja na pitanja liječnika. Budite otvoreni i recite mu činjenice onakve kakve jesu. Uštedjet ćete sebi i njemu mnogo vremena, ali i pomoći mu da dođe do što točnije dijagnoze.

4. Pitajte liječnika sve što vas zanima

Nemojte se sramiti postaviti pitanja svom liječniku. Ponavljamo, posao mu je da vam pomogne, a kako bi sve prošlo što brže i jednostavnije, budite jasni i pitajte sve što vas zanima. 

5. Dogovorite termin i dođite točno na vrijeme

Možda ovo zvuči kao potpuno nemoguća misija, ali kada bi se svi držali svojih dogovorenih termina te dolazili kod liječnika pripremljeni, onda bi i pravilo s naručivanjem funkcioniralo. 

Ove životne navike trebate promijeniti jer loše utječu na srce

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo