Zdravlje

Zdravlje

Vratite dobar vid u Poliklinici Bilić Vision

Zahvaljujući ugradnji fakičnih leća, s visokom se kratkovidnošću mogu oprostiti čak i starije osobe s dioptrijom -10.

Zahvaljujući suvremenoj medicini osobe starije od 50 godina s visokom kratkovidnošću više nisu osuđene na nošenje naočala i leća. Ta činjenica posebno veseli one kojima nošenje naočala ne odgovara, a leće im iritiraju oči.

Uklanjanje velikih dioptrija ugradnjom leće u oko​

U Poliklinici Bilić Vision potvrdili su nam da je u posljednje vrijeme sve veća potražnja za ugradnjom fakičnih leća, kratkom i bezbolnom operacijom kojom se rješava visoka kratkovidnost.

Osim osoba s previsokom dioptrijom, na taj se zahvat odlučuju i one s pretankom rožnicom. Naime, ako rožnica nije dovoljne debljine, dioptrija se ne može ukloniti laserskom operacijom.

Fakična se leća ugrađuje u prednju komoru oka. Dr. sc. Nadežda Bilić, oftalmologinja u Poliklinici Bilić Vision, ističe da je njezina preporuka ugradnja Cachet leće. Prednost tog tipa fakične leće je njezina visoka elastičnost i laka ugradnja. Prednost pred prijašnjim lećama je i u tome što se zahvat izvodi u kapljičnoj anesteziji. Kod prethodnih modela bila je potrebna opća anestezija. Već dan do dva nakon operacije pacijent dobro vidi i na daljinu i na blizinu.

Fakične se leće nazivaju i refraktivne jer služe za rješavanje grešaka vida. No, one ne ispravljaju astigmatizam. Budući da se u Poliklinici Bilić Vision greške vida rješavaju laserskim skidanjem dioptrije, ako osoba kojoj se ugrađuju fakične leće ima i astigmatizam, nakon nekoliko je mjeseci moguće laserom napraviti i korekciju preostalog astigmatizma.     Leće

Oftalmologija je posljednjih desetak godina uvelike napredovala i danas se može pomoći gotovo svakom pacijentu s poteškoćama u vidu. Vodeći hrvatski stručnjaci koji rade u Poliklinici Bilić Vision pacijentu nakon pregleda savjetuju što je za njega najbolje. Dobar mu se vid može vratiti laserskim skidanjem dioptrije, ugradnjom refraktivih leća u prednju komoru oka ili operacijom na očnoj leći.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo