Zdravlje

Zdravlje

Zašto gleda druge žene?

Tek ste ga upoznali, a već ste izgubili glavu za njim? Ne ubacujte odmah u četvrtu govoreći mu o vjenčanju i dječici. Strpite se. A u međuvremenu ga ne pokušavajte promijeniti. Promijenit će se zajedno s vama.

Zašto gleda druge žene?

I žene gledaju muškarce, samo što to one čine na manje upadljiv način. Muškarci su direktniji i ponekad pretjeruju u dobacivanju važnih pogleda… Normalno je da vas ljuti ako vaš partner odmjerava pogledom neku lijepu prolaznicu, ali to nije razlog da iz toga napravite dramu, između ostaloga i zato što njegove namjere nisu tako zabrinjavajuće kako se to vama čini: to je trenutak zadivljenosti koji on odmah zaboravlja.

Jesu li njegove namjere ozbiljne?

kVaše inzistiranje na ozbiljnosti veze može ga preplašiti, posebno ako je preuranjeno. Ima i razloga za to. Osjećajima i emocijama treba vremena da se razviju. No, i kada veza traje dugo, a u ženi raste želja da zasnuje obitelj, uvijek je bolje ne vršiti pritisak i pričekati dok iz njegova ponašanja ne shvatite kakve su mu namjere. Mnogi muškarci, kada se radi o kratkoj avanturi, to jasno daju do znanja. Kada se osjete spremnim za to, otvoreno će priznati da žele ozbiljnu vezu s vama.

Kada započeti razgovor o braku?

Što kasnije! Takvi razgovori muškarce navode na to da budućnost vide kao obavezu, a ne kao užitak. Prirodno je da se u vezi, u određenom trenutku, pojavljuju i obaveze, no prethodno je potrebno da sazrije i učvrsti se ideja o zajedničkom životu kao užitku. Dakle, ako postoje uvjeti (stabilna i sređena veza), može se postaviti to važno pitanje: “Dragi, jesmo li, po tvom mišljenju, samo ljubavnici ili ćemo u budućnosti zajedno osnovati obitelj?”

Treba li pokušavati promijeniti muškarca?

Nije u redu pokušavati promijeniti bilo koga. Većina žena je shvatila da nije niti moguće niti ispravno zahtijevati od partnera da se prilagodi njezinim željama i vole na zdraviji i iskreniji način svoje muškarce prihvaćajući ih sa svim njihovim manjim ili većim nedostacima. Ipak, treba reći da promjena, sama po sebi, nije nešto loše i pogrešno. Kakva je to ljubav koja ne promijeni dvije osobe? Ako su partneri bliski i vrlo povezani, zajedno se mijenjaju, često na posve neočekivan način.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo