Zašto smo premija u braku? - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Zašto smo premija u braku?

Pitate li se ikad: “Zašto bi se neko udao za mene/oženio sa mnom?”.

Kako znate da se želite udati za nekoga? Koje su to kvalitete za kojima tragate?

Sudeći po anketi provedenoj u Velikoj Britaniji, postoji bitna razlika u konsenzusu žena i muškaraca. Tako tri četvrtine ispitanica najviše cijeni i traži povjerenje u muškarca kako bi on mogao postati njihov odabranik. S druge strane, 64 posto muškaraca bira svoju suprugu po seksualnoj kompatibilnosti!

Osobine poput “romantičan“, “orijentiran na karijeru” također su se našle vrhu ženskog popisa, a muškarci su na drugo i treće mjesto najpoželjnijih karakteristika stavili želju da se dame brinu o njima i da im dozvole da gledaju sportske programe.

“Velika razlika u percepciji što partnera čini poželjnim za ženidbu kod muškaraca i žena ne iznenađuje. Žene traže dublju povezanost od svojih partnera nego muškarci. Realno gledajući, muškarci žele nekoga s kim su seksualno usklađeni i tko će ih posluživati, baš poput njihovih majki”, komentirao je glasnogovornik tvrtke Voucher Codes Pro koja je provela studiju.

Čak i kada govorimo o idealnoj dobi za brak, muškarci i žene ne mogu pronaći zajednički jezik. Prvo vrijeme za stupanje u brak je između 26. i 30. godine za dame, dok muškarci ne misle uploviti u bračne vode prije 30-ih. Tako je pravo vrijeme za ženidbu u njihovoj glavi između 31. i 35. godine.

“Jednako tako, ne iznenađuje što se većina muškaraca želi oženiti kasnije nego žene, jer je dokazano kako su žene zrelije u ranijoj dobi, dok muškarci zapravo ne znaju kako bi se trebali ponašati u svojim godinama”, zaključio je glasnogovornik tvrtke.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo