Zdravlje

Zdravlje

Zdravlje bebine kože ovisi o prehrani trudne majke

Željeli biste svoju nerođenu bebu zaštiti od ekcema i ostalih problema s kožom? Molba će vam biti uslišana ako budete konzumirali puno zelenog i žutog voća i povrća.

Naime, rezultati nedavnog japanskog istraživanja su jasno potvrdili: majke koje tijekom trudnoće konzumiraju velike količine voća i povrća žute i zelene boje bogate beta-karotenom, izlažu djecu manjem riziku za razvoj ekcema.

kVećina ljudi, čak i bez istraživanja zna kako prehrambene navike utječu na zdravlje svake osobe. Bez obzira na to, dr. Yoshihiro Miyake je u istraživanje uključio 763 žena i njihovih beba kako bi otkrili postoji li veza između majčine prehrane i njenih životnih navika sa zdravljem njihove djece.

Što je pokazalo istraživanje?

Dame koje su tijekom trudnoće konzumirale zeleno i žuto povrće, agrume i drugu hranu bogatu beta karotenom rodile su djecu manje sklonu razvoju ekcema. I to za nevjerojatnih 20 posto. Znanstvenici su također otkrili da prehrana bogata vitaminom E pomaže smanjenju vjerojatnost za rođenje djeteta s respiratornim problemima.

Stručnjaci su na temelju ovog, ali i prethodnih istraživanja zaključili da je konzumiranje pravilne hrane tijekom trudnoće ključ za sprječavanje alergijskih bolesti kod mališana.

Stoga, ako uskoro planirate postati majkom, naoružajte se ogromnim količinama zdravih namirnica kako bi i vaša beba započela život na zdravim temeljima!

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo