Zdravlje

Zdravlje

Znamo ključ bračne sreće!

Ako želite sretan i dug brak, podijelite kućanske poslove i nemojte se izmotavati iz njihovog odrađivanja.

Tražite čarobnu formulu dugog i sretnog braka? Nije nešto posebno čarobna, ali američki istraživači su ju ponudili: ako želite sretan i dug brak, podijelite kućanske poslove i nemojte se izmotavati iz njihovog odrađivanja.

Istraživači Sveučilišta Missouri su razgovarali sa 160 mladih parova starih do 30 godina koji su imali barem jedno dijete i raspitali se o njihovom stilu života. Oko 40 posto žena je radilo, dok je 60 posto bilo kod kuće kako bi se brinulo o djeci ili pak nezaposleno.

Istraživači su zaključili kako je brak bio bolji za oba partnera što su očevi bili uključeniji u život svoje djece i što su imali bliskiji odnos s njima. Također, bračna je sloga bila neupitna kod onih parova koji su podjednako sudjelovali u kućanskim poslovima, s time da nije bitno tko je što radio, naglasili su stručnjaci. Bitno je da su muškarci sudjelovali na neki način.

Tako podjela kućanskih poslova jednog para neće odgovarati nekom drugom, no poanta je da sav teret obaveza ne padne samo na ženska leđa, savjetovali su američki stručnjaci, čija je studija objavljena u časopisu Journal of Family Issues.

Želimo čuti od vas: tko u vaćem kućanstvu obavlja kućanske poslove?

Znamo tajnu parova koji se bolje seksaju! Zainteresirani?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo