Psiha

Psiha

Znamo tajnu parova koji se bolje seksaju!

Nakon nekoliko godina veze i braka zapali ste u rutinu i mislite da nema toga što vas može iščupati iz nje. Tu ste se prevarili! Donosimo savjet seksologa uz pomoću kojeg možete povećati užitak u spavaćoj sobi.

Ako ste u dugoj vezi ili braku vjerojatno mislite kako ste probali sve što se probati, a uzbuđenje više ne donosi toliko zadovoljstva kao nekad, no šanse su da među vama postoji poprilično puno neistraženog prostora – samo si to morate priznati.

Ponekad je, pogotovo ženama, teško popustiti inhibicije i odlučiti se za nešto novo, ugoditi želji partnera i napraviti nešto što im do sada nije palo na pamet (zbog opravdanih, ali i neopravdanih razloga). Ostavljajući se na milost i nemilost dosadašnjeg iskustva, na taj način zatvaramo vrata boljem seksu!

Kako do boljeg seksa?

Osim što to tvrdi zdrav razum, ovaj su zaključak potvrdili i kanadski stručnjaci koji su razgovarali s parovima u vezi s dugim stažem kako bi izmjerili njihovu “zajedničku seksualnu snagu“. Riječ je o nazivu koji označava spremnost ispunjavanja partnerovih seksualnih želja i potreba. i partner i partnerica su svakodnevno ispunjavali upitnike seksualne tematike kroz razdoblje od tri tjedna. Četiri mjeseca poslije, istraživači su ih ponovno posjetili i ustanovili kako su velikodušni partneri uzbuđeniji tijekom dana i više žele svoju bolju polovicu nego oni ispitanici koji su bili manje velikodušni.

“Provedeno je jako puno studija koje sugeriraju kako davanje drugima može biti dobro za nas same, a taj je učinak još jači kada su u pitanju ljubavnici. Znati da možemo zadovoljiti potrebe našeg partnera izuzetno ojačava samopouzdanje”, objasnila je Amy Muise sa Sveučilišta u Torontu, voditeljica istraživanja.

No, to ne znači da morate udovoljavati svakoj želji svog partnera i zaboraviti na sebe. Ciljajte na kompromis, savjetuje Muise. “Ako obično upražnjavate oralni seks na partnerici jer ga ona voli kao dio predigre, vidite želi li ona učiniti nešto za vas, poput seksa pod tušem ili seks na brzaka ujutro prije posla. Tako ćete oboje biti ‘namireni'”, savjetovala je Muise, čija je studija objavljena u časopisu Social Psychological and Personality Science.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo