Pjevač Opće opasnosti jednim potezom riješio problem: 'Osjećam se kao mladić' - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Odlučio se za promjenu

Pjevač Opće opasnosti jednim potezom riješio problem: ‘Osjećam se kao mladić’

Pero Galić, karizmatični frontmen grupe Opća opasnost, utjelovljenje je rock and rolla na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njegov dinamičan život obilježen je stalnim putovanjima, energičnim nastupima, i neumornim radom na novim glazbenim projektima.

Pero Galić, karizmatični frontmen grupe Opća opasnost, utjelovljenje je rock and rolla na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njegov dinamičan život obilježen je stalnim putovanjima, energičnim nastupima, i neumornim radom na novim glazbenim projektima. Tako je u suradnji s Tihom Orlićem, u svibnju javnosti predstavio službenu himnu Vatrenih za Euro 2024., „Najbolja kad je najteže“, a sada se sa svojim bendom priprema za intenzivnu ljetnu sezonu koja će, kaže, obilježiti veliki broj nastupa diljem Hrvatske.

– Svaki vikend smo bukirani, a ljeto je radno. Snimamo novi hit u studiju i planiramo ga objaviti ovih dana. Naravno, naći ćemo i vrijeme za odmor s obitelji tijekom kolovoza – navodi.

Osim što neumorno stvara nove hitove i nastupa diljem regije, Pero je i predan obiteljski čovjek. Njegova svakodnevica uključuje balansiranje između glazbenih proba, studijskih snimanja i kvalitetnog vremena provedenog s obitelji. Uspijeva uskladiti svoj umjetnički rad s osobnim hobijima poput vožnje bicikla, a njegova strast prema glazbi proteže se i na mentoriranje mlađih generacija glazbenika.

No, dinamičan život rock zvijezde donosi i svoje izazove. Godinama se suočavao s problemima vida, što je, poentira pjevač, postalo ozbiljna prepreka u njegovom svakodnevnom životu i na pozornici.

Životna odluka

– Već duže vrijeme imao sam problema s vidom. Putujemo često, a uvijek sam imao dva kompleta naočala – jedan za čitanje i jedan za daljinu. Leće mi nikako nisu odgovarale, pa sam stalno morao nositi naočale koje sam redovito gubio po pozornicama. Moja zaboravljivost me koštala puno novca – kroz osmijeh će Pero.

Glavno lice Opće opasnosti, Pero Galić, nedavno je donio odluku koja mu je, priznaje, promijenila život – odlučio je riješiti dugogodišnji problem nošenja dioptrijskih naočala. Nakon godina borbe s dioptrijom, Pero se odlučio za skidanje dioptrije ugradnjom Vivity intraokularnih leća u Poliklinici Vukas, prepustivši se u stručne ruke renomiranog prof.dr.sc. Damira Bosnara, koji iza sebe ima velik broj odrađenih zahvata i zadovoljnih pacijenata te nosi titulu Najdoktora pet godina zaredom.

–  Odluka za ugradnju trajnih umjetnih leća s odgovarajućom dioptrijom došla je nakon preporuke prijateljice koja se i sama odvažila na ovaj zahvat te konzultacija s liječnicima iz Poliklinike Vukas. Kada su oči u pitanju, potrebne su detaljnije analize i ne prepuštam se bilo kome. U razgovoru s liječnicima u Poliklinici, odmah sam vjerovao ekipi koja to radi. Profesor Damir Bosnar mi je sve detaljno objasnio i osjećao sam se zaista sigurno u njegovim rukama – pojašnjava.

Osjeća se poput mladića

Vivity intraokularna leća je najnovija vrsta leća u Alconovom bogatom portfoliju koja korigira vid na daljinu i omogućava izvrstan vid na srednju udaljenost te pruža funkcionalni vid na blizinu.  Za ovu vrstu leće karakteristično je što posjeduje specifične filtere najvišeg stupnja zaštite očne pozadine i njezinom se ugradnjom gotovo u potpunosti uklanjaju neželjeni halo efekti. Omogućuju oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za naočalama ili kontaktnim lećama, zbog čega se pjevač napokon osjeća potpuno slobodno na pozornici.

– Zahvat je trajao pola sata na oba oka, odnosno oko 15 minuta po oku. Bio sam budan cijelo vrijeme, a ništa nisam osjetio. Lokalna kapljična anestezija je bila dovoljna. Prvih tjedan dana nisam smio trljati oči, umivati ih vodom i izbjegavao sam teže fizičke napore. Proces oporavka još uvijek traje, ali već vidim puno bolje – ispričao je pjevač.

Prvi koncert nakon operacije imao je u Ljubuškom, samo 11 dana nakon zahvata. 

– Mozak se još uvijek prilagođava, ali sada napokon vidim i zadnji red publike. Osjećam se kao mladić, vratio sam se u mladost – prepričava Pero koji preporučuje ugradnju očnih leća svima koji imaju problema s vidom.

– Svi smo individualni pa je dobro doći na prvi pregled koji može zaista puno toga otkriti. Pristup u Poliklinici Vukas je bio odličan. Dobit ćete pravu informaciju o tome što će vam raditi. Preporuka svima koji imaju problema s vidom – savjetujte se s liječnicima i ne bojte se promjena – zaključuje pjevač.

Tko je kandidat za ovaj zahvat?

  • sve osobe koje žele trajno rješenje za svoje refraktivne pogreške, odnosno osobe koje se zauvijek žele riješiti optičkih pomagala.
  • Ako vam je na oftalmološkom pregledu potvrđeno da iz određenog razloga (visoka dioptrija, tanka rožnica itd.) niste kandidat za lasersku korekciju vida

U Poliklinici Vukas, prije svake odluke, radi se detaljan oftalmološki pregled kojim se sa sigurnošću potvrdi jeste li kandidat za ugradnju leće i koja je metoda liječenja najbolja za vašu problematiku.

Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Vukas.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo