Zdravlje

Zdravlje

Kako sniziti povišenu temperaturu na prirodan način? Đumbir i ehinaceja pomažu

Shutterstock

Trenutno vrijeme pogoduje infekcijama koje su uzrokovane virusima i bakterijama, a često ih prati temperatura.

Temperatura je zdrava reakcija organizma – naša urođena najsnažnija zaštita od virusa i bakterija.

Ako je temperatura  41 stupanj Celzijus ili viša, dugo traje ili prati neku ozbiljnu bolest, svakako se odmah obratite liječniku, u suprotnome pomoć možete potražiti u prirodnim preparatima koji će pomoći imunološkom sustavu da obavi svoj posao.

1. Ehinaceja 

Ovo je snažna biljka koja se koristi već jako dugo za jačanje imuniteta. Istraživanja su pokazala kako čaj od ove biljke treba piti čim se temperatura javi kako bi se ojačao imunološki sustav koji će protiv infekcija boriti i tako sniziti temperaturu u kratkom roku.  

Odčepite nos i očistite sinuse u kratkom roku uz ove trikove

2. Đumbir

Još jedan prirodan put za kontrolu i snižavanje temperature je đumbir koji sadrži antibakterijska svojstva i zbog kojih je idealan za tretiranje temperature, kašalj i sličnih simptoma. Možete ga naribati u vodu ili od njega skuhati čaj, ali ga ne zaboravite jesti. 

3. Tekućina 

Uz pomoć vode koju ćete piti organizam će se lakše očistiti od bakterija i virusa. Ako osjećate povišenu temperaturu, pobrinite se da pijete puno vode ili tekućine po želji, a tople juhice su također dobar odabir. 

Juha od bundeve – jedini recept koji će vam ikada trebati

4. San

Možda je najbolji način za snižavanje blage temperature odmor. Temperatura je signal da organizam teško radi kako bi zaustavio napredovanje bolesti pa dozvolite tijelu da se dovoljno odmori uz pomoć sna i odmora. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo