Zdravlje

Zdravlje

Zašto je važno koristiti pročišćivače zraka i kako pomažu zdravlju?

Zagađenom zraku ne možete pobjeći, zagađene čestice svakome ulaze u tijelo, prodiru duboko u respiratorni sustav i tako mogu puno štete učiniti zdravlju.

Koliki je danas problem zagađen zrak govori i činjenica da je ove godine Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) Svjetski dan zdravlja posvetila tom velikom problemu s kojim se suočava cijelo čovječanstvo, a to je zagađenje zraka i okoliša. 

Iako su se u Europi  znatno smanjile emisije brojnih onečišćivača zraka tijekom proteklih desetljeća, što je dovelo do poboljšane kvalitete zraka u cijeloj regiji, koncentracije onečišćivača zraka su još uvijek previsoke i problemi kvalitete zraka nisu uklonjeni, stoji na stranicama Europske agencije za okoliš. Odgovornim ponašanjem svatko od nas može doprinijeti pozitivnoj promijeni i boljoj kvaliteti zraka, a samim time i života. Jedan od savjeta je da se u prostoru u kojem boravite koriste pročišćivači zraka. 

“Ljudi udahnu preko 11,000 litara zraka svaki dan. Trošimo preko 90% vremena unutar zatvorenog prostora: u našim domovima, na poslu, školi, u fitness centrima gdje je količina onečišćivača i alergena do 100 puta veća od već ionako opasnog vanjskog zraka. Disanje onečišćenog zraka utječe na naše zdravlje. Možemo zaštititi sebe i svoju obitelj pročišćivačem zraka”, pojašnjava Kata Pavlović, direktorica Zepter-a u Hrvatskoj.

Zašto je važno koristiti pročišćivače zraka i kako pomažu zdravlju?

Zepterov Therapy Air iON je uređaj za pročišćavanje zraka uz najnapredniju inovaciju a koji je pokazao brojnu primjenu uz odlične rezultate. Osim inovativne tehnologije, visoke učinkovitosti te jednostavnost upotrebe, Therapy Air iON temelji se na revolucionarnoj tehnologiji koja održava prostore iznimno čistima i vrlo sigurnima. Jedna od najvećih kvaliteta uređaja Therapy Air iON iznimna učinkovitost uz tehnologiju koja čini savršeno okruženje za svakodnevni rad. Važno je napomenuti da Therapy Air iON ima pet filtera koji čini jedinstvenu barijeru za pročišćavanje zraka. Therapy Air iON sadržava 5 filtera: antistatički filter, antibakterijski filter, hepa-filter, anti-alergijski filter, filter s aktivnim-ugljikom. Svakako valja istaknuti i My Ion koji je inovativan, patentiran, osobni pročišćivač zraka koji možete nositi sa sobom bilo kada i bilo gdje. Uređaj generira impresivnih 18 milijuna negativnih iona po cm3 i sprječava ulazak štetnih tvari kao što su virusi, alergeni, čestice PM-a, dim i prašina u dišni sustav. My Ion je vrlo jednostavan za korištenje, te nemate nikakvih briga za zamjenom filtera. Jedina briga je da ga napunite prije izlaska iz stana ili kuće. My Ion je težak svega 25 grama uz moderan dizajn pa će se lako uklopiti u svaku vašu odjevnu kombinaciju. 

Četiri stvari koje ne smijete držati ispod kuhinjskog sudopera – obavezno maknite!

Je li ih potrebno koristiti samo tijekom jeseni i zime i jesu li za neke zdravstvene probleme potreba?

Svakako tijekom sezone jeseni i zime kada je javlja prehlada i gripa, kvaliteta zraka u našim domovima također utječe i na učestalost prehlade i gripe u našoj obitelji. Upravo sa Therapy Air iON možemo očistiti i obogatiti zrak koji udišemo. Kontroliramo prašinu, temperaturu i vlažnost u domu ili u uredu i uklanjamo onečišćivače zraka uz Therapy Air iON. Naš pionirski pet-filtarski uređaj stvara oko 1.236.000 negativnih iona po cm3. što je istovjetno količini iona koju nalazimo u nekim od najzdravijih sredina na Zemlji. Uz Therapy Air iON poboljšavamo svoje zdravlje, povećavamo imunitet i produktivnost te povećavamo zaštitu protiv zagađivača i alergena.

Therapy Air iON je već 7 godina za redom proglašen za najbolji pročišćivač zraka, prema nezavisnom istraživanju njemačkih stručnjaka. U travnju 2022. Therapy Air iON je dobio službeni certifikat koji potvrđuje da ovaj pročišćivač zraka eliminira korona virus iz zraka i tako sprječava širenje infekcije. Njegovu učinkovitost potvrdilo je i ispitivanje provedeno u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, zbog čega je zavod u analizi rezultata dao preporuku za korištenje Therapy Air iON u zatvorenom stambenom ili radnom mjestu. Certifikat Allergy-Friendly product potvrđuje da se Therapy Air iON posebno preporučuje osobama s alergijama i astmom, kako odraslima tako i djeci i mladima jer otklanja sve organske i neorganske alergene.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo