Psiha

Psiha

Četiri stvari koje ne smijete držati ispod kuhinjskog sudopera – obavezno maknite!

Prostor ispod sudopera u kuhinji može se činiti kao pametno mjesto za skrivanje određenih predmeta, ali na ta mjesta nije pametno spremati bilo što.

Mračni i često vlažni uvjeti mogu biti pogodni za razvoj plijesni što može uništiti određene stvari. Portal marthastewart.com donosi popis predmeta za koje profesionalci za čišćenje kažu da ih nikada ne biste trebali spremati u ormarić ispod sudopera.

Riješite problem: Evo zašto je u perilicu posuđa dobro povremeno staviti i ocat

Što ne smijete držati ispod sudopera?

Jennifer Rodriguez iz tvrtke Pro Housekeepers kaže da ima smisla koristiti ormariće ispod kuhinjskog sudopera za razne predmete koji ne stanu nigdje drugdje – poput vreća za smeće i dodatnih sredstava za čišćenje. No, određene stvari nikada ne bi trebalo spremati u ovaj prostor.

1. Mali kuhinjski uređaji

Vaš lonac, ekspres lonac i blender najbolje  je staviti u neki drugi kuhinjski ormar jer bi mogli biti oštećeni vlagom ili curenjem iz cijevi. Ako nemate prostora u ormaru, ormar u garaži, smočnici ili podrumu također će poslužiti.

2. Proizvodi od papira

Možda se čini da bi prostor ispod vašeg kuhinjskog sudopera bio odlično mjesto za držanje papirnatih ručnika, papirnatih vrećica ili salveta pri ruci, ali baš kao i elektronika, i ti proizvodi su u opasnosti da budu uništeni vlagom. Ako imate smočnicu, ormar za rublje ili policu u garaži, trebali biste se odlučiti da višak papirnate robe držite tamo.

3. Sredstva za čišćenje

Sredstva za čišćenje zapravo je dobro čuvati ispod sudopera, ali samo ako u kući nemate djece. “Ova sredstva treba držati od djece”, kaže Rodriguez.

“Čak i ako su prirodni proizvodi, mogli bi naškoditi maloj djeci i kućnim ljubimcima. Najbolje ih je držati u garaži ili praonici na visokim policama ili zatvorenim ormarima.”

4. Luk ili krumpir

Možda ste odrasli u kućanstvu u kojem je pohranjivanje luka i krumpira ispod sudopera bila normalna stvar, ali prostor ispod kuhinjskog sudopera nije mjesto za namirnice. Umjesto toga, ove kvarljive namirnice treba čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

15 stvari koje nikada nije dobro stavljati u perilicu za rublje – izbjegavajte

M. P.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo