Što kažu zvijezde? Provjerite koliko ćete ove godine biti sretni! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Što kažu zvijezde? Provjerite koliko ćete ove godine biti sretni!

Foto: Shutterstock

Planeti svojom energijom utječu na klimatske promjene, ali shodno tome utječu i na nas ljude: naše raspoloženje, naše dnevne navike, našu psihofizičku ravnotežu – to zovemo zdravlje.

U 2020. godini tri planeta su u Jarcu: Jupiter, Saturn i Pluton. Saturn je tu “vladar”, a on djeluje na kožu, kosti, zube, zglobove, razinu kalcija, tmurna raspoloženja i pojačava potrebu za tekućinom, za više sna, za redovitim odmorom, za redovitim dnevnim unosom C vitamina.

Jupiter nas često navodi na pretjerane količine hrane ili pića, kao nadomjestak za “psihičku i emocionalnu glad”, ali također i na pojačane mentalne napore.

Pluton djeluje kroz psihičke i fizičke blokade, konstipacije, opsjednutost problemom, navodeći ljude na forsiranje prepreka. Sve navedene utjecaje Jupiter – Saturn – Pluton najviše će osjećati Vage, Ovnovi, Rakovi i djelomično Jarci. Zato poštujte sami sebe i budite nježni i obzirni i umjereni. Prehranom, urednim radnim navikama, umjerenošću i prilagodljivošću, možete održati tijelo u formi i psihu u ravnoteži, a još bolje ako tome dodate neke meditacijske i duhovne tehnike.

Uran je u znaku Bika kojim “vlada” Venera pa će mnogi mijenjati svoj izgled, ali prolaziti emotivne ljubavne drame. Pretjerivanje je u tome tipično ponašanje. Zablistajte i u vanjskom izgledu jer će vam pomoći podignuti samopouzdanje.

Što kažu zvijezde? Donosimo veliki horoskop zdravlja za 2020. godinu

Neptun u svojem znaku Ribe čini neke osobe pravim eskapistima – onima koji bježe od stvarnosti, realnosti. Često je taj “bijeg” popraćen konfuznim emocijama i konfuznim načinom života, a još gore je kada je ovisnost u pitanju. U pitanju su često nejasne zdravstvene tegobe. Preventivno pomažu kreativni hobiji, duhovnost i vjera, kao i humanitarni rad, bilo da pomažete ljudima ili životinjama. Najvažnije je preuzeti odgovornost i brigu za vlastito zdravlje. Redovite radne navike, higijena tijela i duha (psihe), individualno prilagođena prehrana i redoviti sistematski pregledi, snažna su zdravstvena preventiva. Pronađite sebe u jednom ili u nekoliko horoskopskih znakova jer svatko od nas je kombinacija više njih.

Klinite na tablicu sreće u galeriji, potražite svoj horoskopski znak i saznajte prati li vas sreća ove godine! 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo