Zdravlje

Zdravlje

Kod stomatologa na botoks i po dermalne filere! No, što je važno znati prije tretmana?

Zadnjih godina sve je veća učestalost korištenja dermalnih filera i botoksa u ordinacijama doktora dentalne medicine.

Iako su u početku ovakve estetske zahvate isključivo obavljali dermatolozi i estetski kirurzi, danas doktori dentalne medicine svakodnevno osim zuba uljepšavaju i lica.

Upravo vještina ruku i iskustvo stomatologa u promatranju estetike lica i uljepšavanju osmjeha daje još ljepši i bolji rezultat. Težnja estetske dentalne medicine je nenametljivo uljepšavane imitirajući prirodno i ista filozofija savršeno se uklapa u korištenje dermalnih filera.

Dermalni fileri namijenjeni su tretiranju određenih zona lica, vraćaju tonus koži i daju ljepši i mlađi izgled, izglađuju bore i daju volumen tamo gdje nedostaje. Najpopularniji zahvat je upravo uljepšavanje ili uvećanje usana, a lijepe usne su nezamjenjiv okvir prekrasnog osmjeha.

Dugotrajnost samog tretmana ovisi o raznim faktorima poput dobi, spola, stanja kože, mjestu aplikacije te samom životnom stilu. Tretman izvodi doktor dentalne medicine koji je educiran i osposobljen za aplikaciju filera. Zahvat se obavlja u ordinaciji, brz je, bezbolan a rezultati su odmah vidljivi.

Jesu li šećerna bolest i osteoporoza prepreka za ugradnju zubnih implantata?

Kako izgleda sam zahvat?

Prije aplikacije filera osiguravamo bezbolnost jer želimo da zahvat prođe bez neugodnosti za pacijenta.

Dermalni fileri apliciraju se u zoni usana, nosa, brade i vrata, tretirajući brazde oko usana, ispod nosa i na čelu, bore iznad usana, oko očiju, bore podočnjaka te bore na vratu, a mogu korigirati i ožiljke.

Na bazi su hijaluronske kiseline, molekule koja je prirodni sastojak našeg tijela te ju naše tijelo prirodno razgrađuje. Hijaluronski dermalni fileri jednako se preporučuju ženama kao i muškarcima. Kod mlađih osoba se primjenjuju radi prevencije prvih bora, dok kod starijih pomlađuju i korigiraju znakove starenja na licu i vratu.

Idealno vrijeme za početak korištenja filera je pojava prvih bora jer se nepoželjne linije na licu lakše ispravljaju na samom početku nego kasnije, a redovitim obnavljanjem tretmana sprečava se njihovo produbljivanje te odgađa proces starenja.

Zahvat je neinvazivan što ovaj tretman čini mnogo poželjnijim i prihvatljivijim od invazivnih kirurških zahvata. S hijaluronskim filerima fizički izgled lica je pomlađen i osvježen, a ako se dozirano primjeni istovremeno potpuno prirodan.   

U Stomatološkoj Poliklinici Apolonija primjenjujemo princip višekratnog polaganog dopunjavanja koji po našem iskustvo postiže najbolje rezultate i najveće zadovoljstvo kod pacijenta te ujedno smanjuje troškove postupka. Kada se koristi hijaluron, a kada botoks pročitajte na Zubnom portalu

14 namirnica koje su odlične za vaše zube i 7 koje trebate izbjegavati – jedna će vas potpuno iznenaditi

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo