Štiti od nastanka bora i djeluje protuupalno - mrkvu je dobro jesti svaki dan

mrkva, Shutterstock 1181608114

Mrkva je povrće bogato beta-karotenom, odlično za zdravlje organizma!

Protuupalna svojstva: Možda vam uz ovaj ne treba drugi razlog da odmah ogulite i pojedete mrkvu! Osim protuupalnih svojstava, smatra se da umiruje bolove, a možete ju jesti sirovu ili kuhanu – svejedno je.

Taro – korijen biljke koja štiti zdravlje srca, probave i kože

Štiti od nastanka karcinoma: Istraživanja objavljena u on-line izdanju Archives of Internal Medicine otkrivaju da ovo povrće obiluje alfa-karotenom, djeluju kao antioksidanti, protiveći se spomenutom oštećenju. Mrkva je bogata vitaminima A i C u obliku beta-karotena poznatog po stimulaciji proizvodnje bijelih krvnih zrnaca koji pak pomažu u organizmu u borbi protiv kancerogenih stanica.

Zaustavlja makularnu degeneraciju: Riječ je o učestaloj očnoj bolesti, pogotovo kod starije populacije. Brojna su istraživanja pokazala kako konzumacija povećanih količina beta-karotena snižava vjerojatnost za razvoj ove bolesti i to gotovo 40 posto.

Mrkvom protiv bora: “Obojena” voća i povrća, poput mrkve, pigment dobivaju od beta-karotena, jakog antioksidanta koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Beta-karoten, također balansira pH-a vrijednost kože, pomaže u borbi protiv suhoće, te potiče regeneraciju stanica. Rezultat je nježna i glatka koža.

Čarobni napitak od pet sastojaka za blistavu i čistu kožu

Jedite mrkvu što češće, a ona će pomoći vašem zdravlju!

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!