Koliko nam štete kasnonoćni posjeti hladnjaku? Evo što nutricionist kaže

Hladnjak hrana hladno shutterstock 182871056

U nepreglednim prostranstvima društvenih mreža naišli smo na izvrsnu rečenicu – Hladnjak je kao Facebook.

Otvorite ga svakih pet minuta iako znate da u njemu nema ništa novo. No, savjest nam je umirio nutricionist Bojan Stojnić.

Isprobajte doručak od samo 3 sastojka koji liječnica s Harvarda jede svaki dan!

Doba dana ne mijenja nutritivne niti energetske potrebe. Drugim riječima, ne brinite kada ćete nutrijente unijeti, već se pobrinite da ih unesete. I možete odahnuti jer vaše tijelo neće pretvoriti u masne naslage sve što pojedete iza 19 sati.

Unesena količina energije ovisi o sastavu hrane. Tako nam 1 gram proteina i ugljikohidrata osigurava 4 kcal, dok je mast nešto kaloričnija s 9 kcal.

Previše šećera u prehrani može povećati rizik za razvoj depresije

Smanjite unos kalorija i obuzdajte apetit malim trikovima Bojana Stojnića:

  • standardizirajte broj, okvirno vrijeme i veličinu obroka
  • prehranu obogatite povrćem i voćem
  • ne držite hranu na stolu izvan vremena obroka
  • ne jedite hranu direktno iz pakiranja
  • ako ste „na dijeti“ uključite obrok prije spavanja
  • ne pokušavajte stvoriti preveliki kalorijski deficit jer će vam se obiti o glavu

Istine i laži o LCHF prehrani - dobar odabir ili ne?

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!