Ovaj jednostavan sendvič je sve što vam nakon nekoliko dana prejedanja treba

losos

S dolaskom lijepog vremena mijenjaju se i naše prehrambene navike. Tijelo vapi za laganim zalogajima koji će donijeti novi val energije i svježine.

Možemo li pojesti previše šunke? Evo što nutricionist kaže

Sastojci za sendvič:

  • 2 kriške kruha od cjelovitih žitarica
  • 50 g dimljenog lososa

Sastojci za umak:

  • 80 g maslaca
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 60 g brašna
  • 500 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
  • 2 limete
  • 220 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Znakovi koji otkrivaju da vam hitno treba - detoksikacija!

Priprema:

Za umak prepržite sitno nasjeckani češnjak i luk s lovorovim listom. Dodajte brašno i kratko sve kuhajte, a zatim zalijte temeljcem. Iscijedite sok od limete i dodajte ga u kipući umak i nastavite kuhati.

Na kraju dodajte i vrhnje za kuhanje i neka sve još jednom proključa. Izvadite lovorov list i sve umutite štapnim mikserom. Posložite na kruh dimljeni losos te ga prelijte pripremljenim umakom.

Koprive, medvjeđi luk i šparoge - ne riskirajte s hranom iz prirode

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!