Palenta s kobasicom - jednostavan i tradicionalan ručak

palenta

Pripremite danas jednostavan i brz ručak na tradicionalan način. Vjerujte, oduševit ćete cijelu obitelj!

SASTOJCI: 

  • 30 dag palente
  • 1 par domaćih kobasa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 dl bijeloga vina
  • svježi ružmarin (ili sušeni ako nemate svježi)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • ribani tvrdi sir (domaći ribanac ili parmezan) 

Priprema: 

Palentu skuhajte na uobičajeni način, miješajući na laganoj vatri dok ne postane gusta. Kobasicu narežite na komade veličine približno 5 cm pa ih popržite sa svih strana. Pred kraj prženja dodajte češnjak, vino i ružmarin i na laganoj vatri pirjajte poklopljeno dok se vino ne reducira na pola količine (otprilike desetak minuta). Gotov umak s kobasicama prelijte preko palente, pospite sve naribanim sirom i poslužite. 

Piletina u soli - jednostavno jelo za svačiji ukus

Živjeli žganci! Odlični su u svim mogućim slanim i slatkim kombinacijama

Narodna zimska kuharica/VL

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!