Torta od sira i bundeve - zanimljiva kombinacija koju ćete obožavati

Shutterstock 725446486

Bundeva, tikva ili buča omiljena je namirnica na jesenskim jelovnicima. Iako se uglavnom koristi za slana predjela ili glavna jela, bundeva je zanimljiv odabir i za slatka.

Osim što može poslužiti kao jednostavan desert kao pečena i posuta šećerom i cimetom, od nje možemo raditi i kolače i torte. Kombinacija bundeve i krem sira pozitivno iznenađuje sve koji vole slatki zalogaj.

Halloween u zoološkom vrtu: Pogledajte kako izgleda luda zabava životinja i bundeva

Sastojci za podlogu:

  • 150 g integralnih keksa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1,5 žlica otopljenog margarina
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića

Sastojci za nadjev:

  • 250 g svježeg krem sira
  • 400 g bundeve
  • 3 dcl vode
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 želatina

Tart od limuna - recept koji će oduševiti i najveće sladokusce

PRIPREMA:

  • Za podlogu sameljite kekse, dodajte sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa.
  • Bundevu nasjeckajte na kockice i kuhajte dok ne omekša u 3 dcl vode sa šećerom. Izvadite bundeve i nastavite kuhati tekućinu dok se ne reducira u gustu masu. 150 g od kuhanih bundeva zgnječite u pire, a ostatak ostavite za pokrov.
  • Za nadjev pomiješajte sir s hladnim pireom od bundeve dodajte jaja i začine. Kremu izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160 °C oko 40 minuta.
  • Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi. Posložite priređene bundeve po vrhu torte, te prelijte sirupom u koji prethodno umiješajte želatinu. Dobro ohladite i poslužite.

Juha od bundeve - jedini recept koji će vam ikada trebati

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!