Valjušci od bundeve - prilog koji će vas oduševiti

njoki od bundeve

Dosta vam je klasičnog krumpira, tjestenine i riže? Zašto onda ne biste pripremili valjuške od bundeve?

Sastojci:

Zdrava verzija Starbucksove kave s okusom bundeve

Priprema:

1. Krumpir skuhajte u ljusci, a bundevu narežite na kockice i skuhajte u malo vode. 
2. Vrući krumpir ogulite i propasirajte zajedno s bundevom. Dodajte jaja, maslac, muškatni oraščić, sol, papar i brašno, te umijesite tijesto. Brašno dodavajte po potrebi kako se tijesto ne bi lijepilo.
3. Tijesto podijelite na četiri dijela, a svaki komad oblikujte u tanku kobasicu i izrežite na 12-16 valjušaka.
4. Valjuške skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i poslužite kao prilog uz omiljeno meso ili umak.

Jesenska juha od bundeve koja će vas ugrijati

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!