Zagorska juha - jednostavno jelo koje će vas brzo ugrijati

varivo

Jela na žlicu najbolje griju organizam, a naš prijedlog za ovaj vikend je ukusna juha s krumpirom i slaninom.

Varivo od leće sa slaninom - obrok koji će vas dobro ugrijati

SASTOJCI: 

  • 50 dag bijelog krumpira 
  • 5 dag sušene slanine 
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 mrkva
  • 2 dl bijelog vina
  • slatka crvena paprika, sol, papar, lovorov list, papar u zrnu, glatko brašno, peršin list
  • 2 žlice ulja (bolje bi bilo domaća svinjska mast)

Recept za domaći kruh s tri vrste brašna

priprema: 

Na masnoći popržite sušenu slaninu izrezanu na kockice. Kad se poprži, ubacite sitno nasjeckani luk te sve zajedno pirjajte. Dodajte sitno sjeckani češnjak, slatku papriku, mrkvu narezanu na kockice, lovorov list i sol. Očišćeni krumpir narezan na kockice skuhajte u slanoj vodi. Kada sve povrće omekša, sjedinite ga u jednome loncu, dodajte bijelo vino i pustite da lagano zakuha. U posebnoj posudi umutite 2 žlice glatkog brašna i kiselo vrhnje te pažljivo ulijte u juhu. Kuhajte još desetak minuta. Po želji dodatno
začinite i servirajte.

Grah s kiselim zeljem i kobasicama - omiljeni ručak za ovaj zimski vikend

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!