Potvrđeno na jednojajčanim blizancima: cigarete nas postaraju!

Pusenje, cigareta, dim

Ispitivači su dokazali ono što se već dugo vremena zna: cigarete su loše za naše zdravlje i ljepotu!

Tražite svaki mogući dodatni razlog kako biste konačno prestali pušiti? Osim što je pušenje cigareta povezano je s mnogim teškim bolestima, uključujući povišeni rizik od razvijanja raka pluća, bolesti perifernih arterija kod žena, rizik od starosne makularne degeneracije oka, raka prostate, reumatoidnog artritisa, kronične opstruktivne bolesti pluća i rizik od mnogih drugih ozbiljnih bolesti, sada su dermatologinjai pokazali kako pušenjezaista postaruje našu kožu.

Dnevno se u Zagrebu popuši deset milijuna cigareta

Ispitivači su dokazali ono što se već dugo vremena zna: cigarete su loše za naše zdravlje i ljepotu! Pušači su skloniji podočnjacima i razvijanju bora oko donje usne ranije nego što je slučaj s nepušačima, tvrde istraživači Sveučilišne bolnice Clevelanda koji su do ovog zaključka stigli proučavajući identične blizance. "Zbog pušenja izgledate staro. I to je to", kratko i jasno je dr. Elizabeth Tanzi, dermatologinjai Medicinskog centra Sveučilišta George Washington, komentirala studiju. Dodala je: "Osim raka pluća, srčanog i moždanog udara, još jedan dobar razlog za prestanak pušenja jest da zbog njega zaista izgledate starije".

Ispitivači su pokazali slike 79 para identičnih blizanaca sucima koji su dobili zadatak procijeniti koja osoba izgleda starije. U 45 posto parova blizanaca bio je jedan pušač, a svi su bili u kasnim 40-ima. Suci nisu znali koji je blizanac pušio, a procijenili su kako u šest od deset slučajeva starije izgleda upravo onaj blizanac koji puši. Naime, pušači su imali više bora na licu i veće podočnjake, objavljeno je u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery.

Kako prestati pušiti?

Ako tražite način uz pomoću kojeg možete prestati pušiti, a probali ste razne metode i nigdje dospjeli, pokušajte s psihoterapeutskim CD-om dr. Vlatka Kalapoša. Njegov "Alfa Victus program" preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija. Riječ je o programu koji predstavlja psihoterapiju s djelovanjem na podsvijest u trajanju od 40 minuta. Kako prestati pušiti? Naručite psihoterapeutski CD. CD možete kupiti pouzećem putem našeg Webshopa: Alfa Victus.

Jednako tako, prestati pušiti možete i sa SmokeLess BioG Chip karticom koja ne smanjuje količinu dima, već samo njegove štetne učinke, i to od prvog trenutka upotrebe. Eksperimenti i svjedočanstva korisnika pokazali su da dim cigarete tretirane SmokeLess karticom, postaje lakši, gubi svoj teški miris, umanjuje iritacije ždrijela i ostalih dišnih organa, kao i kašalj. Opušci više nemaju onako intenzivan ružan miris. Kao ni odjeća, zavjese, auti te male prostorije.

SmokeLess BioG Chip karticu možete kupiti pouzećem u našem web shopu: SmokeLess.

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!