Sladoled od višanja jednostavan je za pripremiti, a iz zamrzivača će nestati u tren oka!
6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće
Sastojci:
- 300 g višanja
- 150 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 300 ml kiselog vrhnja
- 300 ml slatkog vrhnja za šlag
- nekoliko kapi maraskina ili likera od višanja
Sladoled od avokada – pripremite sami ovo vrhunsko osvježenje
Priprema:
Višnje operite i izvadite im koštice. Trećinu višanja odvojite. Ostatak višanja kuhajte sa šećerom na jačoj vatri do gustoće džema. Ostavite da se dobro ohladi. Pripremljeni džem pomiješajte s kiselim vrhnjem u glatku smjesu i dodajte malo maraskina ili likera od višnje. Od slatkog vrhnja napravite šlag.
Zatim, miješajući dalje žlicom, umiješajte sveže, očišćene višnje i smjesu od kiselog vrhnja. Pažljivo ujednačite smjesu. Kremastu smjesu pretresite u plastičnu posudu s poklopcem pa stavite u zamrzivač.
Neka stoji najmanje osam sati prije upotrebe. Svakih sat i pol do dva sata izvadite iz zamrzivača i žlicom pažljivo smjesu promiješajte da se ne stvaraju kristali leda unutar sladoleda.
Sladoled od bjelanjaka? O, da, svakako isprobajte!
M. S.
Foto: Shutterstock