S dolaskom lijepog vremena mijenjaju se i naše prehrambene navike. Tijelo vapi za laganim zalogajima koji će donijeti novi val energije i svježine.
Možemo li pojesti previše šunke? Evo što nutricionist kaže
Sastojci za sendvič:
- 2 kriške kruha od cjelovitih žitarica
- 50 g dimljenog lososa
Sastojci za umak:
- 80 g maslaca
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- 60 g brašna
- 500 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
- 2 limete
- 220 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Znakovi koji otkrivaju da vam hitno treba – detoksikacija!
Priprema:
Za umak prepržite sitno nasjeckani češnjak i luk s lovorovim listom. Dodajte brašno i kratko sve kuhajte, a zatim zalijte temeljcem. Iscijedite sok od limete i dodajte ga u kipući umak i nastavite kuhati.
Na kraju dodajte i vrhnje za kuhanje i neka sve još jednom proključa. Izvadite lovorov list i sve umutite štapnim mikserom. Posložite na kruh dimljeni losos te ga prelijte pripremljenim umakom.
Koprive, medvjeđi luk i šparoge – ne riskirajte s hranom iz prirode
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock