Recept je preuzet iz kuharice “Slatki vegan” Dunje Gulin u izdanju Planetopije.
Ako ste u potrazi za jednostavnim slatkim receptom koji miriše na ljeto onda je ovaj za kokosove poljupce bez glutena pravi izbor za vas.
Ljetna pita od malina – najjednostavniji recept koji ćete pronaći
Tekući sastojci (za 30 kolača):
- 80 ml djevičanskog kokosovog ulja
- 160 ml rižinog slada ili agavinog sirupa
- 80 ml kokosovog ili sojinog mlijeka
6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće
Suhi sastojci:
- 130 g pravog kokosovog brašna
- 3 žlice praha za puding s okusom vanilije
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice bourbon vanilije u prahu
- nekoliko prstohvata soli
- 80 g ribanog kokosa za kolače
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli pjenjačom promiješajte tekuće sastojke pa u njih prosijte sve suhe sastojke osim ribanog kokosa. Povežite u glatku smjesu. Nježno umiješajte ribani kokos.
Mjernom žlicom grabite smjesupa uz pomoć žličice odvajajte tijesto na kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmaka između svakog kolačića. Pecite 12 minuta na 180 stupnjeva ili dok dno kolačića lagano ne porumeni. Ohlađene poljupce čuvajte u zatvorenoj posudi, tako mogu stajati nekoliko tjedana.
Pripremite breskve i šljive i ispecite ovaj vikend fantastičnu voćnu pitu
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock