Jede vam se nešto slatko, ali ne baš kolač? Onda je ovo desert baš za vas!
Da bi ga pripremili, nisu vam potrebna slastičarska znanja već nekoliko kuglica sladoleda, cornflakes i malo začina… Ovaj pohani sladoled ne trebate pohati, ali je fantastičnog okusa i vrlo se jednostavno priprema.
sastojci:
- 4 šalice sladoleda od vanilije
- 3 šalice mrljenog cornflakesa
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- prstohvat soli
- prstohvat muškatnog oraščića
- 8 žlica maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- preljev od čokolade i šlag po želji
Je li smoothie za doručak dobra ili loša ideja? Nutricionistica ima 5 razloga za i 4 protiv
priprema:
Zagrijte pećnicu i pripremite papir za pečenje. Od sladoleda napravite osam kuglica (najlakše pomoću žlice za sladoled) i stavite ih na papir za pečenje. Zamrznite na oko sat vremena.
Cornflakes smrvite (prstima ili valjkom). Stavite u veliku zdjelu i dodajte smeđi šećer, cimet i mljeveni muškatni oraščić te malo posolite. Sve zajedno promiješajte.
Rastopite maslac i pomiješajte sa žličicom ekstrakta vanilije. Zatim to dodajte mješavini od cornflakesa.
Smjesu stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 10 minuta. Povremeno možete promiješati smjesu.
Kada se sjesa ohladi, prebacite je u zdjelu.
Zarolajte kuglice sladoleda u smjesu od cornflakesa i stavite natrag na papir za pečenje. Ponovo zamrznite, barem 30 minuta prije serviranja. Poslužite sa šlagom i preljevom od čokolade.
Banana split na štapiću – ova šarena poslastica uljepšat će vam vikend
M. P.
Foto: Shutterstock