Ovaj je recept odličan za poslužiti prijateljima, jer osim što će uživati u okusima, sigurno ćete imati temu za razgovor…
Možete koristiti kozice umjesto škampa, a možete dodati i povrća po želji.
Potrebno za punjenje:
- žlica maslinova ulja
 - 2 režnja nasjeckanog češnjaka
 - 1 manji luk, nasjeckan
 - 1 crvena paprika, narezana
 - 1 ljuta papričica, narezana
 - 45 dkg škampa, očišćenih od ljuske i narezanih
 - Sol
 - Papar
 
Za umak:
- 4 žlice maslaca
 - 4 žlice brašna
 - 300 ml mlijeka
 - 300 ml kiselog vrhnja
 - 1 ljuta papričica, bez sjemenki, nasjeckana
 - 1 žličica kumina
 - Sol
 - Papar
 

Ostalo:
- 8 tortilja
 - 10 dkg tvrdog sira po želji, naribanog (može i više)
 - Malo narezanog korijandera za ukras
 - Malo pikantne salse od rajčice (ili samo umak od rajčice)
 
Upute za pripremu punjenja:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
 - U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, luk, paprike i kuhate oko 7 minuta.
 - Dodajte škampe i kuhajte još 5 minuta.
 
Alergija na plodove mora: Naučite prepoznati simptome
Upute za pripremu umaka:
- U drugoj tavi rastopite maslac i polako, miješajući, dodajte mlijeko i vrhnje.
 - Dodajte zelenu papriku, kumin, te začinite.
 - Miješajte još 5 minuta.
 
Priprema
- Rasporedite tortilje.
 - Malo smjese umaka stavite u posudu u kojoj ćete peći tortilje.
 - Na svaku tortilju stavite malo smjese sa škampima i posipajte sirom.
 - Ponovite sa svakom.
 - Ostatkom umaka prelijte svaku tortilju.
 - Pecite oko 30 minuta.
 - Ukrasite i poslužite uz malo umaka od rajčice!
 
Dobar tek!

Ana A.
Foto: Shutterstock




