Ako ste ljubitelj kave, sigurno znate da od nje možete napraviti jako ukusne kolače
Ali danas mali odmak od klasičnih recepta jer smo pronašli jedan dosta zanimljiv za Creme Brulee od kave. Oni koji su ga probali kažu da ima okus po kavi od vanilije, a ako ga poslužite na zrnima kave, dodatan miris kave će oduševiti onoga kome poslužujete ovu poslasticu.
Nakon posluživanja ta zrna možete spremiti natrag u posudu i od njih naknadno skuhati kavu. Vrijedi isprobati, zar ne?
Potrebni sastojci:
- 480 g tučenog slatkog vrhnja
- 2 žlice espresa u prahu
- 40 g šećera
- 4 žutanjka
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 50 grama šećera, manjih granula, za ukrašavanje
Priprema:
- Istucite vrhnje za šlag na laganoj vatri i dodajte prah kave. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- U drugoj posudi miješajte jaja i šećer, polako dodajte vrhnje i espreso smjesu te sve prebacite u posude za pečenje Creme Brulee.
- Njih stavite na veliku posudu za pečenje koja je do pola napunjena vodom tako da su posude u kojima se peče Creme Brulee do pola u vodi.
- Pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta
- Ako vam se čini da je smjesa još u tekućem stanju, pecite još malo
- Pazite kako sve vadite iz pećnice jer će voda biti vrela
- Pustite da se ohladi prije posluživanja u hladnjaku 2 sata.
- Posipajte šećerom, a možete ga i karamelizirati plamenikom za flambiranje
Dobar tek!
Za najukusniju kajganu na svijetu treba vam samo jedan jednostavan sastojak – pogađate koji?
A. A.
Foto: Shutterstock