Ukiseljene tikvice odličan su dodatak sendvičima ili salatama, a vrlo ih je jednostavno pripremiti.
Recept prenosimo s portala Kitchn.com.
SASTOJCI:
- 0,5 kg tikvica (3 srednje ili dvije velike)
- 1 srednji žuti ili bijeli luk
- 1 žlica plus 3/4 žličice soli
- 1 žlica sjemenki gorušice
- 1/2 do 1 1/2 žličice začina crvene paprike u listićima
- 1/2 vezice svježeg kopra
- 1 šalica octa
- 1/2 šalice vode
- 1/4 šalice šećera
Juha od krastavaca: Jelo gotovo za 15 minuta, a osvježit će vas za najvećih vrućina
Priprema:
Odrežite krajeve tikvica i vrlo tanko ih narežite na kolutove.
Tanko narežite luk. Stavite luk i tikvice u veliku zdjelu. Dodajte sol i promiješajte da se ravnomjerno sve promiješa.
Zatvorite poklopcem ili folijom zdjelu i stavite u hladnjak na 2 sata da se tikvice i luk osuše.
Povrće ocijedite i osušite papirnatim ručnicima.
Spakirajte u čistu staklenku od 1 litre ili 2 staklenke od pola litre.
Grubo nasjeckajte svježi kopar. Stavite kopar, žlicu žutih sjemenki gorušice i začin crvene paprike po želji na vrh povrća.
Zakuhajte šalicu bijelog octa, 1/2 šalice vode i 1/4 šalice šećera u malom loncu. Kuhajte dok se šećer ne otopi.
Ulijte u staklenku(e), ostavljajući malo prostora na vrhu.
Provjerite jesu li tikvice dobro potopljene u staklenki.
Pažljivo pokrijte poklopcima i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi oko jedan sat.
Poslužite odmah ili ostavite u hladnjaku gdje mogu stajati oko tjedan dana.
Salata od krumpira inspirirana sendvičem – savršen ljetni obrok
M. P.
Foto: Shutterstock