Psiha

Psiha

Nećete vjerovati što sve Vanja Horvat u jednom danu napravi za svoje zdravlje – svaka čast!

Uspješna poslovna žena i vlasnica brenda Zeotex, Vanja Horvat, svakodnevno pazi na svoje zdravlje, bilo da se hrani zdravo ili uživa s obitelji, konjima i psima…

1. SAN

Totalno sam jutarnji tip i volim leći rano na spavanje. Već oko 21 sat se ušuškam, pogledam neku seriju ili film i utonem u san. Ali zato se budim već u šest sati spremna za sve aktivnosti i obaveze koje me čekaju. Jutro je najljepši dio dana i volim uživati u njemu.

Ako se najbolje opuštate uz dobru knjigu, pogledajte naše preporuke

2. DORUČAK

Doručak mi je izuzetno bitan. To je i vrijeme za pripremu sokova i smoothieja koje redovito nosim na posao. Dan počinjem sokom od celera ili grejpa. Nakon toga radim smoothie od divljih borovnica, aronije, banane, konopljina proteina i cimeta.

3. SVJEŽE NAMIRNICE

Svaki dan redovito odlazim na plac po voće i povrće jer, osim sokova i smothieja, svakodnevno kuham ručak nakon posla. Izuzetno mi je bitno gdje kupujem te da je to sve svježe ubrano te po mogućnosti što je više domaće. Kako u mojoj firmi radimo neprestana istraživanja o zagađenosti voća i povrća pesticidima i znam koliko toga štetnoga unosimo u organizam, jako pazim da sve prije konzumacije operem u Zeotexu.

4. JAHANJE

Nakon doručka svakodnevno odlazim na hipodrom na trening. To je neizostavan ritual kojem se svaki dan jednako veselim. Obožavam te životinje od malih nogu i svaki trenutak proveden s njima moja je beskrajna sreća. Naravno, uz mene su od jutra i naša dva psa, francuski buldog Rika i Bonek, udomljeni mješanac iz Dumovca. Bez životinja i njihove dobre energije teško bih se snalazila u ovom okrutnom svijetu.

5. KUHANJE

Redovito kuham kada se vratim s posla jer ne prakticiram jesti hranu po restoranima. Obožavam salate i povrće na sve načine, čušpajze, ali i kolače. Sve to radim sa zdravim namirnicama, ne koristim zadnjih 25 godina šećer, no posegnem za čokoladom. Sve kolače radim sama, i to u zdravoj varijanti jer moj Mladen obavezno uz smoothie voli za doručak pojesti i šniticu kolača.

6. HODANJE I TERETANA

Obožavam hodanje i uvijek sam spremna ići pješke kamo god treba. Redovito hodamo u Maksimiru ili po kvartu, a ako je ružno vrijeme, teretana je nadomjestak. Ne mogu zamisliti dan u kojem nisam vježbala barem pola sata. Čak kada sam u uredu, u pauzi idem stepenicama do 5. kata da se malo razgibam. Na poslu imam i gume za rastezanje, spravu za trbušnjake, ovisnik sam o vježbanju.

7. SAUNA

Odlazak u saunu moj je ritual već dugi niz godina. Dva do tri puta tjedno obavezno se opustim u njoj. Svakodnevni stres nekako najbolje saniram i opustim se uživajući na toplome.

8. MASAŽA

Bez masaže jednostavno ne bih mogla zamisliti tjedan. Prije sam imala problema s leđima, no otkako redovito odlazim na masaže, taj problem sam sanirala. Kako dosta sjedim na poslu, ali i zbog jahanja, moram voditi posebnu brigu o leđima.Redovito odlazim i na tretman kiropraktičaru kako bi vratio moje tijelo u balans. Svakome bih to preporučila jer nisu dovoljne samo masaže i vježbanje, cjelokupna briga o tijelu izuzetno je bitna kako bismo se ujutro probudili bez bolova.

9. OBITELJ

Kada je u mojoj obitelji sve OK, onda sam i ja dobro. Moja djeca i unučica su sav moj svijet i moji prioriteti. Ispunjava me beskrajno vrijeme provedeno s njima. Oni su razlog zbog kojeg mi nikada nije ništa teško napraviti.

10. TRETMANI

Od tretmana najviše volim pedikuru. Redovito svaki mjesec odlazim na njegu stopala i to mi je nekako najdraže. Volim njegovana stopala, volim lijepu boju laka na nogama i to prakticiram tijekom cijele godine. Za lice koristim isključivo prirodne proizvode, tako je i nastala naša maska za lice Zeotex Mask koja je osnovna u njezi moje kože. Dubinski čisti lice, što mi je izuzetno bitno. I kosa mi je bitna, ali ne tretmani u frizerskim salonima, nego sve ono što mogu napraviti doma. Preporodila sam se otkad je naša maska za vlasište Zeo Azuki izašla na tržište, ona radi detoks vlasišta i jača korijen kose.

Želite biti puni energije i odlične volje? Kopirajte zdrave navike Eni Jurišić

Foto: Privatna arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo