Riječ je o još jednom tipičnom istočnjačkom jelu, nasjeckanom na sitne komadiće kako bi se moglo jesti štapićima. Priprema se woku, a ima specifičan istočnjački okus. Glavni sastojci: kokos, curry, poriluk, bambusovi izdanci i mungo grah…
Potrebni sastojci
60 g konzerviranog mungo graha
150 g bambusovih izdanaka
2 mrkve
1 crvena paprika
1 poriluk
2 češnja češnjaka
1 komadić đumbira (veličine oraha)
1 pileća filea
2 žlice ulja
curry
250 ml kokosova mlijeka
250 ml pilećeg temeljca (može kocka)
Priprema
1. Mrkve očistite, papriku operite, prepolovite i
odstranite koštice. Oboje narežite na tanke, dugačke trake. Poriluk operite, očistite
i narežite na komade duljine 6 cm, a zatim na tanke trakice. Češnjak oljuštite
i sitno ga nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. Mungo grah i izdanke
bambusa properite pod mlazom hladne vode i ocijedite u situ.
2. Meso poplahnite i posušite
u kuhinjskom papiru, narežite ga na trake. U woku zagrijte ulje, popržite meso
do zlatnožute boje, pa ga izvadite na tanjur.
3. U istom woku propirjajte češnjak i đumbir. Dodajte
mrkvu i papriku, te pirjajte 2 – 3 minute. Pospite curryjem i miješajući
pirjajte. Dolijte kokosovo mlijeko i kratko prokuhajte, primiješajte pileći
temeljac. Dodajte mungo grah, bambusove izdanke, poriluk i piletinu, te
ostavite da se krčka još 5 – 10 minuta. Začinite s još curryja…
Nada Duhović
Just good food