Ako ste pravi ljubitelj svinjskog mesa, ovo je recept za vas. Stoga, pravac i mesnicu i kuhaču u ruke.
Potrebni sastojci
komad svinjetine po izboru
(oko 1-1,5 kg)
Marinada:
žlica senfa
žlica ulja
3 režnja češnjaka
žlica limunovog soka
žlica Vegete
sol, papar
svježi timijan
Priprema
Meso očistite od eventualnih žilica, operite i dobro
posušite papirnatim ubrusom. Za marinadu pomiješajte senf, ulje, nasjeckani
češnjak, limunov sok, Vegetu, sol i papar te po želji dodajte malo svježeg
timijana ili ružmarina. Pripremljenom marinadom premažite meso i ostavite ga da
odstoji najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Kad je meso odstajalo, prebacite ga u namašćenu tepsiju,
podlijte s malo vode i pecite na 200° C oko 20 minuta. Nakon toga meso pokrijte
aluminijskom folijom i pecite još otprilike sat vremena (ovisno o komadu mesa i
jačini pećnice) uz često podlijevanje vlastitim sokovima. Potom odstranite
foliju i meso pecite još 10-ak minuta da se zažari i dobije lijepu boju.
Monika Topolko
Sweet
Sensation