Kraljica proljeća u 5 slatkih izdanja! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kraljica proljeća u 5 slatkih izdanja!

Jedva ste dočekali dolazak toplijeg vremena jer znate da s njim dolazi i sezona vašeg omiljenog voća – jagoda? I mi isto! Zato smo za vas pripremili pet najslađih recepata koji uključuju jagode – garantiramo da ćete uživati u baš svakom od njih!

Iskoristite sezonu jagoda i svoju obitelj iznenadite jednim od sljedećih recepata!

1. Jagode s bademima i umakom od bijele čokolade

Mirisne jagode i fina bijela čokolada… ima li bolje kombinacije? U pitanju je zgodan, lagan i brz recept za odličan desert s
jagodama, a osim što se brzo priprema,  brzo i nestaje! No, nemojte nam vjerovati na riječi, već se u okus ovog deserta uvjerite sami!

 

2. Panna cotta s preljevom od jagoda 

Slatki preljev pripremljen od svježih jagoda, vode, šećera i limunovog soka odlično se slaže s panna cottom. Imajte na umu da se umak treba reducirati, ali ipak ne smije biti pregust!

 

 

 3. Semifreddo od jagoda

S pravom nazvana kraljica voća, jagoda je sinonim za nešto mirisno, opojno i raskošno. Upravo takav je i ovaj hladni desert koji će vas zasladiti i osvježiti u toplim danima. Svega šest sastojaka potrebno vam je za izradu ovog ukusnog deserta. Hoćete li ga probati?

 

 4. Torta od jagoda i sira

Lagana, kremasta, punog okusa, jako mirisna i bez pečenja… osnovne su karakteristike ove fine i aromatične proljetnu poslasticu. Da bi
cijela kombinacija bila doista savršena i spektakularna, prije samog serviranja tortu prelijte pireom i kockicama jagode te
sjeckanim pistacijama.

 

5. Limunada s jagodama

Posljednji, ali ne i manje ukusan recept posvećen kraljici proljeća dolazi u obliku slatkog osvježenja –  limunade s jagodama! Ljepota ponekad leži u jednostavnosti… dva-tri sastojka, pet minuta vremena i limunada  je već spremna. Ono što je super je što možete dodati više jagoda, manje limuna, više šećera… kako god vama paše.

 

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo