Uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.
Kao što smo najavili, počeo je tjedan zdravih “gableca” na Ordinaciji, u sklopu kojeg nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili umjesto ručka. Jučer ste mogli čitati o tome kako pripremiti hrskavi sendvič od sira i graška, a danas je na jelovniku narančasti sendvič s jajima.
Sastojci:
- dvije kriške miješanog kukuruznog kruha
- jedno kuhano jaje, narezano na kriške
- pola naranče, narezane na tanke kriške
- velika šaka matovilca
- pet listova vlasca, sitno narezanih (možete zamijeniti rikolom)
- pet oraha, sitno izmrvljenih
- mazivi posni ricotta sir s devet posto mliječne masti (možete zamijeniti mazivom posnom skutom)
- pola žlice maslinovog ulja
- pola žlice lanenog ulja
- prstohvat soli, papar.
Priprema:
1. Ricotta sir, laneno i maslinovo ulje pomiješajte u namaz s vlascem i namažite obje kriške kruha.
2. Pospite orasima, stavite kriške naranče na jednu, a jaja (narezana i posuta s malo soli i papra) na drugu krišku te matovilac u sredinu.
Već sutra saznajte kako pripremiti ukusan riblji rustikalni sendvič.
K. Pužar
Foto: Shutterstock